Younes helpt Jong Ajax langs Helmond en aan koppositie

5 februari 2018, 22:11

Met een belangrijke rol voor Amin Younes heeft Jong Ajax drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Mede door een doelpunt van de Duitse aanvaller werd het maandag op De Toekomst 2-0 voor de Amsterdamse talenten, die daardoor de koppositie in de Jupiler League overnemen van NEC.

Jong Ajax - Helmond Sport 2-0

Younes leek vorige week nog per direct naar Napoli te vertrekken, maar de Duits international maakt uiteindelijk komende zomer pas de overstap naar de Italiaanse club. Zondag zat Younes al bij de selectie van het eerste elftal van Ajax voor het thuisduel met NAC Breda, maar speeltijd kreeg hij niet. Om die reden kon hij een dag later met de beloften meedoen tegen Helmond Sport.

Younes zorgde in de 22ste minuut voor de 1-0. De vleugelaanvaller sneed vanaf de linkerflank naar binnen en ramde de bal vervolgens in de verre hoek. Daarmee leek hij voor het enige doelpunt van de avond op De Toekomst te zorgen, maar in de 84ste minuut werd het via Victor Jensen nog 2-0. Eerder in de tweede helft had Mateo Cassierra een grote kans op een tweede Amsterdamse treffer onbenut gelaten.

Jong Ajax voert de Jupiler League aan met 48 punten uit 23 wedstrijden. Het heeft twee punten voorsprong op naaste belager NEC, dat afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Emmen een 1-0 nederlaag leed.

Jong PSV - MVV 1-0

Op het eigen Sportcomplex De Herdgang versloeg Jong PSV MVV met 1-0, door een goal van Laros Duarte op slag van rust. Door de winst klimmen de Eindhovense talenten van de zesde plaats naar een gedeelde vierde positie. Ze hebben evenveel punten als Telstar, het doelsaldo is in Brabants voordeel.

Jong AZ - FC Oss 3-1

Hoewel de ploeg voorafgaand aan deze speelronde op de negentiende positie stond, zorgde Jong AZ ervoor dat ook het derde beloftenteam dat vanavond in actie kwam drie punten pakte. De Alkmaarders versloegen FC Oss met 3-1, door doelpunten van Ferdy Druijf, Mees Kaandorp en Kai Koreniuk. In de slotfase deed Fatih Kamaçi uit een penalty iets terug namens Oss. Met de driepunter neemt Jong AZ de achttiende stek over van Helmond Sport.