Spoorboekje: nieuwe bondscoach Oranje, zitting Matavz

6 februari 2018, 07:36   Bijgewerkt: 6 februari 2018, 08:09

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 6 februari.

Nieuws 

{image[318745][right-half][KNVB]}KNVB presenteert nieuwe bondscoach

De KNVB heeft haar zoektocht naar een nieuwe bondscoach en technisch directeur voltooid. Het belegt vanmiddag om 16.30 uur een persconferentie in Zeist, waar de nieuwe 'technische top' van de bond wordt voorgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Ronald Koeman gepresenteerd als nieuwe keuzeheer van Oranje en gaat Nico-Jan Hoogma, afkomstig van Heracles Almelo, als technisch directeur aan de slag.

Zitting Tim Matavz 

Op deze dinsdag vindt in Zeist ook de zaak van Tim Matavz plaats. De spits van Vitesse hangt een schorsing van vijf wedstrijden boven het hoofd, maar de Arnhemmers zetten in op strafvermindering. Vanavond dient de zaak bij de KNVB. 

Wedstrijden 

Ajax - PSG (18.00 uur)

De Onder-19-ploeg van Ajax komt vanavond in actie in de UEFA Youth League. In de vorige ronde rekende het team van John Heitinga over twee duels af met Legia Warschau, al ging dat niet gemakkelijk. In Polen won Ajax het eerste duel met 1-4, maar in de return ging het nog bijna mis. Thuis werd er met 0-2 verloren, wat door de uitzege net voldoende was. Nu wacht dus de ontmoeting met PSG in de play-offs van de Youth League. De clubs die deze ronde (één wedstrijd) doorkomt, zal bij de volgende loting worden gekoppeld aan één van de groepswinnaars van het hoofdtoernooi.

{image[323949][left-half][Youth League]}Nitra - Feyenoord (16.00 uur)

Ook Feyenoord onder 19 neemt deel aan de play-offs om een plek in de achtste finales van de UEFA Youth League. Waar Ajax een thuiswedstrijd speelt tegen Paris SG, moeten de Rotterdammers op vreemde bodem aan de bak. Ze gaan op bezoek bij het Slowaakse Nitra. Ajax greep haar play-offticket via de 'Domestic Champions Path' (de route voor nationale beloftenkampioenen), Feyenoord deed dat door in de 'UEFA Champions League Path' (de beloftenversie van de Champions League) tweede te worden in een groep met Manchester City (poulewinnaar), Shakhtar Donetsk (derde) en Napoli (vierde).

PEC Zwolle - sc Heerenveen (20.45 uur) 

De midweekse Eredivisie-speelronde schiet vanavond in gang met het duel tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen. De thuisploeg won het eerste duel na de winterstop van NAC Breda, maar beleefde vervolgense moeilijke wedstrijden. In de competitie werd er achtereenvolgens verloren van Vitesse (0-1) en PSV (4-0), terwijl het bekeravontuur stopte na een nederlaag (4-1) bij AZ. Tegen Heerenveen hoopt het team weer eens te winnen, maar de bezoekers zijn met zeven punten uit drie duels juist goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. 

Voetbal op tv

17.55 uur: Ajax - PSG, Ziggo Sport, live verslag van het Youth League-duel 

18.15 uur: Paderborn - Bayern München, FOX Sports 2, live verslag van het DFB Pokal-duel

20.40 uur: Bayer Leverkusen - Werder Bremen, FOX Sports 2, live verslag van het DFB Pokal-duel

20.45 uur: PEC Zwolle - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen