Van Dijk speelt sleutelrol: "Het is gewoon een schwalbe"

5 februari 2018, 11:34

De mooiste Premier League-wedstrijd van het afgelopen weekend was zonder twijfel het duel tussen Liverpool en Tottenham Hotspur (2-2). Virgil van Dijk speelde in die wedstrijd een hoofdrol door in de slotminuten een penalty weg te geven. Na afloop was de verdediger niet mals in zijn mening over de spelers van The Spurs.

Liverpool gaf in de slotfase twee penalty's weg. De eerste werd toegekend nadat Harry Kane over keeper Loris Karius dook. "Het was een schwalbe", zegt Van Dijk tegen de BBC. "Ik hoor niemand hierover praten, maar je ziet hem gewoon duiken. Daarnaast leek Harry gewoon buitenspel te staan", zegt Van Dijk. Die penalty werd overigens nog gemist, de strafschop die enkele minuten later gegeven werd, werd wel benut door Kane.

Van Dijk was bij dat moment de boosdoener door Eric Lamela een onhandige schop te verkopen. Trainer Jürgen Klopp neemt het echter voor hem op. "Ik hoorde dat Lamela buitenspel stond", aldus de Duitser. "Virgil zag hem niet aankomen en raakte hem uiteraard wel. Toch was Lamela toen al op weg naar de grond. De scheidsrechter liet ook doorspelen, maar de grensrechter greep in. Zo simpel is het."

Liverpool bezet de derde plaats, Tottenham staat vijfde met zes punten minder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen