Faber wilde aanvaller Veldwijk lozen tijdens de winterstop

5 februari 2018, 10:02

Ernest Faber wilde afgelopen transferwinter dat aanvaller Lars Veldwijk zou vertrekken bij FC Groningen. Dat vertelde de aanvaller na het verloren duel met Vitesse. "Op 30 januari werd ik binnengeroepen bij de trainer. Die zei dat het beter was dat ik zou vertrekken", aldus de spits.

Tegenover het Dagblad van het Noorden blikt hij terug op de situatie vlak voor het einde van de transferwindow. "Er was interesse van twee buitenlandse club en één Nederlandse, maar de directie stond er niet om te springen. Dus ben ik nog steeds hier", vervolgde de aanvaller die in Arnhem een reuzekans op de aansluitingstreffer miste. Dat werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/328130/faber-baalt-van-gemiste-kansen-dan-kun-je-nog-iets-bereiken/,_blank,niet in dank afgenomen] van Faber.

Technisch manager Ron Jans bevestigde de woorden van Veldwijk. "Het was een dag voor het sluiten van de transfermarkt. Een trainer kan dan wel zeggen dat hij weg mag, maar die is niet eindverantwoordelijk voor het vertrekken of halen van spelers. Goede vervanging is op zo'n korte termijn lastig. Bovendien is de buitenlandse belangstelling nooit echt concreet geworden. De Nederlandse club wilde ruilen met een speler, maar dat was geen optie voor ons."

Veldwijk wil ondanks het incident in januari nog slagen in het hoge noorden. "Ik moet uit deze situatie komen, al is dat niet gemakkelijk. Ik voel de druk. In het begin had ik het idee dat de fans echt achter me stonden, maar ik hoor nu ook het rumoer wel als ik het veld in kom. Daar hebben ze recht op, dat mag, maar het maakt het allemaal niet gemakkelijker.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen