Luuk de Jong ziet late treffers van PSV niet alleen als geluk

5 februari 2018, 09:20

Luuk de Jong maakte afgelopen zaterdag wederom een doelpunt in de extra tijd namens PSV. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden deed hij dit echter in de eerste helft in plaats van na negentig minuten. Toch lijkt het geen toeval meer bij de Eindhovenaren: laat in een helft scoren.

"Als iets vaker gebeurt, is het niet alleen maar geluk", vond de spits tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat wij in de slotfase nog heel alert zijn en dat we altijd blijven geloven dat er iets kan. Volgens mij is dat de hoofdzaak. Het kan ook zijn dat de tegenstander dan misschien wat minder focus heeft of juist net te veel. Toeval of geluk is het denk ik niet dat we soms iets extra's kunnen in de extra tijd. Je moet op het laatste moment nog één keer alles kunnen oproepen om iets te forceren."

Hoewel PSV dus vaak in de slotfase van een wedstrijd een doelpunt maakte, bijvoorbeeld tegen PEC Zwolle, FC Twente en Heracles Almelo, was dit pas de tweede treffer van De Jong die in blessuretijd viel dit seizoen. De andere was twee weken geleden in Almelo, toen hij puntverlies in de titelstrijd voorkwam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen