Van Hanegem: "Feyenoord moet vinger op zere plek leggen"

5 februari 2018, 08:20   Bijgewerkt: 5 februari 2018, 09:12

Feyenoord ging zondag in Venlo met 1-0 onderuit tegen VVV en dat vindt Willem van Hanegem een absolute wanprestatie. De voormalig international stelt in zijn wekelijkse column dat de club de organisatie tegen het licht moet gaan houden.

Het bekersucces verbloemt de Feyenoord-problemen nog enigszins, zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ja, Feyenoord zal straks Willem II wel de nek omdraaien in de halve finale van het bekertoernooi. En vermoedelijk ook AZ of FC Twente in de finale in de eigen Kuip. De weg naar Rotterdams succes in de beker ligt dus nog altijd wagenwijd open. Ik gun het Feyenoord en de supporters nog altijd. Maar een eventueel succes in de beker zal dingen verbloemen, want zo werkt het. Weer een prijs gepakt, toch? Wat zeur je nou dat het beter moet?"

Toch is er volgens De Kromme weinig reden tot lachen bij Feyenoord. "Wie begin februari zo ver achter staat op PSV, moet de vinger op de zere plek leggen. Intern moet je naar elkaar durven kijken. Nee, niet durven, maar moeten. Bovendien: PEC, Vitesse en Groningen winnen ook wel eens een beker, hè."

"Als je kritisch bent op de eigen organisatie, dan kijk je uiteraard ook naar de technische staf. Ik zie Feyenoord zo vaak zo gek wisselen", vervolgt Van Hanegem. "Nicolai Jørgensen eruit halen als het 0-0 staat, dat is toch vreemd? Van alle snode plannen die in de zomer werden gesmeed, is weinig meer over in de Kuip. En niet alleen in de zomer, ook in de winter werd er nog stoer geroepen dat Ajax en PSV moesten uitkijken. Dan verlies je in één seizoen vijf punten aan VVV en moet je gewoon stil zijn. Zeker als je 26,5 miljoen in een elftal investeert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen