Napoli blijft koploper in Serie A na raak stiftje Mertens

4 februari 2018, 22:40   Bijgewerkt: 4 februari 2018, 22:45

Napoli blijft koploper in Italië. De ploeg van Maurizio Sarri klopte de dappere hekkensluiter Benevento met 0-2. Dries Mertens en Marek Hamsik kwamen zondagavond als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier. Smetje was dat Mertens ook geblesseerd het veld moest verlaten.

Benevento, dat in San Paolo dit seizoen al met 6-0 verloor, schoot uit de startblokken. De Heksen met Filip Djuricic als basisspeler noteerden ook kansen, maar wisten niet te verrassen. Napoli nam de tijd alvorens uit de schulp te kruipen. Lorenzo Insigne raakte na een kwartier de lat, en kreeg Hamsik een goede kans.

Niemand anders dan Mertens opende de score. Met een bekeken stiftje passeerde de voormalig Eredivisie-speler doelman Christian Puggioni. Met een intikker vlak na rust verdubbelde Hamsik de voorsprong voor Napoli.

Benevento dacht ik de tweede helft even aan de aansluitingstreffer, maar door ingrijpen van de videoref werd een strafschop voor de thuisploeg geannuleerd. Zo kwam de overwinning van Napoli nooit in gevaar.