Ten Hag: "Ploeg had veel moeite te anticiperen op NAC"

4 februari 2018, 20:29

Erik ten Hag vindt dat Ajax de zege op NAC Breda (3-1) eerder in veilige haven had moeten brengen. In blessuretijd maakte Hakim Ziyech met een vrije trap pas de derde Amsterdams treffer en kon het publiek rustig gaan zitten. Over het uitfluiten van Ziyech houdt Ten Hag de lippen op elkaar.

"Het begin was niet goed. De organisatie stond niet goed. NAC stond anders dan we verwacht hadden", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "De ploeg had veel moeite om hierop te anticiperen. Toen het goed stond, hebben we een hele behoorlijke eerste helft gespeeld."

Ten Hag vervolgt: "NAC kwam er nauwelijks meer uit, en wij kwamen diverse keren heel goed door. We bogen daarom ook aan achterstand om tot een voorsprong. In de tweede helft wisselde NAC weer in de bezetting. We anticipeerden weer niet goed. Het werd lastiger voor ons, omdat ook de passing onnauwkeuriger werd. We hadden de wedstrijd eerder 'dood' moeten maken."

Ziyech

Hoofdonderwerp was Ziyech, die het aan de stok kreeg met het Ajax-publiek. "Hij worstelt niet met zichzelf. De laatste weken heeft hij tijd en energie in zijn vrije trap gestoken. Daar wordt hij voor beloond en zie je zijn geweldige techniek. Hij moet zijn voeten laten spreken. Perfect."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen