Advocaat opgelucht: "Ene kans nog mooier dan de ander"

4 februari 2018, 18:29

Dick Advocaat is opgelucht na zijn eerste overwinning als trainer van Sparta. De Kasteelheren klopten zondagmiddag Willem II met 1-0, maar wat Advocaat betreft had de score veel ruimer uit kunnen vallen. 

"We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt", zegt Advocaat bij de NOS. "We kregen zoveel kansen. De één nog mooier dan de ander. Dan moet je op 2-0 of 3-0 komen. Daar moeten we dus van leren. Al ben ik blij dat dat we geen gelijkspel hebben weggegeven. Dat het gat met de concurrentie nu kleiner is, geeft een goed gevoel."

Fred Friday was de maker van het enige doelpunt. Hij profiteerde van een enorme fout van Giliano Wijnaldum. Maar vervolgens miste de AZ-huurling ook te veel kansen. "Hij wil voor het nationale team van Nigeria spelen. Maar wil hij tot de top behoren, dan moet hij die gekke dingen toch afleren en simpel spelen", is Advocaat kritisch.

De Kleine Generaal zag ook doelman Jannik Huth voor de eerste keer in actie. Vanwege een keepersprobleem werd de Duitser op de valreep van de transferperiode aan getrokkken, zonder dat Advocaat hem kende. "Hij is pas twee dagen bij ons, maar die jongen stond met uitstraling te keepen. Daar ben ik erg blij mee. De beste gaat uiteindelijk keepen, daar doe ik niet zo moeilijk over."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen