AS Roma trekt met tien man nipte zege over de streep

4 februari 2018, 14:28

AS Roma heeft zondagmiddag een nipte 0-1 zege geboekt op Hellas Verona. De bezoekers stonden al aan het begin van de tweede helft met een man minder, maar wisten uiteindelijk wel stand te houden tegen de nummer voorlaatst van Italië.

Roma kwam bijzonder vroeg op voorsprong tegen Hellas Verona. Binnen een minuut schoot Cengiz Ünder raak op aangeven van Lorenzo Pellegrini. De bezoekers wisten die bliksemstart echter niet door te trekken en bij rust stond het dan ook nog altijd maar 0-1.

Enkele minuten na rust kreeg Roma een flinke tegenvaller te verwerken. Na een zware overtreding van Pellegrini op Matos kreeg de middenvelder een directe rode kaart. Ook met tien man kreeg Roma echter de kansen om de wedstrijd te beslissen via onder anderen Edin Dzeko. De tweede treffer viel echter niet.

Omdat ook Hellas Verona het net niet wist te vinden bleef het bij 0-1. Kevin Strootman speelde aan de kant van Roma negentig minuten. Ook na de zege blijft de club de vijfde plek in de Serie A bezetten, met één punt achterstand op nummer vier Internazionale.