Van de Beek blij dat Younes blijft: "Ligt goed in de groep"

4 februari 2018, 10:15

Na de ruime zege van PSV op PEC Zwolle van zaterdag moet Ajax tegen NAC Breda drie punten te halen om in de race te blijven voor het landskampioenschap. In de vorige ontmoeting won Ajax met 0-8 en was Donny van de Beek goed voor een hattrick. De middenvelder blikt vooruit op het duel en gaat in op de situatie met Amin Younes.

Vlak voor het uitduel met NAC was Van de Beek bezig met het aanpassen van zijn spel met het doel om vaker trefzeker te zijn. Dat lukt hem de laatste tijd aardig. "Ik vond dat ik meer bewust moest zijn van écht willen scoren. Daarop focussen. Die gretigheid hebben voor de goal. Dat gevoel probeer ik nu altijd naar boven te halen. Dat is gewoon belangrijk", aldus de middenvelder in gesprek met de NOS.

Van de Beek hoopt in Amsterdam op een herhaling van het uitduel. "In het begin vlogen alle kansen erin. We pakten het daarna ook goed op. We bleven maar doordrukken. Ik denk dat we dat weer moeten doen. Volle druk. Helemaal omdat we in eigen huis spelen. We moeten weer zo snel mogelijk een doelpunt maken", stelt hij.

De middenvelder blikt ook nog terug op de situatie van Younes, die vanwege persoonlijke omstandigheden toch niet naar Napoli vertrok. "Zo zie je maar weer: het kan altijd anders lopen in de voetballerij. Het was wel apart toen hij hier weer was. Ik ben wel blij dat ik hem weer zie. Hij ligt goed in de groep en ik kan goed met hem opschieten. Ik denk dat we hem nog heel goed kunnen gebruiken dit seizoen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen