Van 't Schip over rode kaart: "Ik ga niemand veroordelen"

3 februari 2018, 23:50

John van 't Schip zag PEC Zwolle zaterdagavond met 4-0 onderuit gaan. De bezoekers hielden stand in Eindhoven totdat doelman Mickey van der Hart de rode kaart kreeg voorgehouden. De trainer nam na afloop zijn keeper in bescherming.

Van der Hart kreeg rood nadat hij de doorgebroken Hirving Lozano neerhaalde. "Ik ga niemand veroordelen. Het was een inschattingsfout, maar dat kan gebeuren wanneer je zoals wij met ruimte in de rug van de defensie spelen", aldus Van 't Schip na afloop van de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Het is inderdaad niet heel slim, maar hij doet het niet expres. Bij zo'n situatie moet je anticiperen en dat doet Mickey helaas te laat."

De 1-0 voor PSV viel vlak voor rust. "Een heel vervelend moment. Voor de tweede helft hoopten we het tot de zeventigste minuut op 1-0 te kunnen houden, zodat we dan meer risico's konden gaan nemen. Maar na de tweede goal viel dat plan in duigen", zegt Van 't Schip, die vooral de positieve punten mee wilde nemen. "Voor die rode kaart hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld en het PSV moeilijk gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen