Bulthuis is terug: "De sportieve prikkel heb ik wel gemist"

4 februari 2018, 10:45   Bijgewerkt: 5 februari 2018, 07:37

Na avonturen in Duitsland en Azerbeidzjan is Dave Bulthuis (27) terug op de Nederlandse velden en daar is hij dolblij mee. Vorig jaar speelde hij nog voor 500 man in nietige stadions in Azerbeidzjan, nu mag hij wekelijks de linkerflank bestrijken bij sc Heerenveen. Bulthuis geniet van het feit dat hij weer in een serieuze competitie acteert. "De stap naar Qabala is puur financieel geweest."

Afgelopen winter was Dave Bulthuis er ineens weer. Na jaren van de Nederlandse radar te zijn verdwenen, maakte Heerenveen in januari bekend dat de vleugelverdediger voor 2,5 jaar getekend heeft. Sinds zijn komst is hij een vaste basisspeler bij Heerenveen, tot grote vreugde van hemzelf. "Voor mij is het lekker om in een goed voetballende ploeg te komen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Als je zelf de balt hebt, betekent dat dat je zelf minder hoeft te verdedigen. In Duitsland was het ook veel verdedigen, nu is dat minder. In Duitsland is het niet belangrijk of je mooi voetbal speelt. Dat gevoel heb ik in Nederland af en toe wel, dat teams mooi willen voetballen en het niet erg vinden om te verliezen. Daar draait het om punten halen en het maakt niet uit hoe."

"Het voetbal lijkt niet op ons voetbal"

De linksback is duidelijk over de reden van zijn transfer naar de topclub uit Azerbeidzjan. "Daar hoef ik niet over te liegen, het is puur financieel geweest. Uiteindelijk ben ik goed terechtgekomen en ik ben blij dat ik nu bij Heerenveen kan voetballen. Ik zeg niet dat ik nooit meer zo'n stap zou zetten, want ik ben nog steeds aan de jonge kant. Ik had alleen deze stap ook op een latere leeftijd kunnen maken en niet per se nu. Ik heb de keuze gemaakt en kan het nu niet meer terugdraaien. Het belangrijkste is dat ik er goed vanaf gekomen ben", beseft Bulthuis.

"Ik heb nooit spijt van dingen die ik doe"

Spijt heeft hij desondanks niet van zijn keuzes. "Ik heb nooit spijt van dingen die ik doe. Ik heb die keuze gemaakt en anders was ik nu ook niet bij Heerenveen beland. In mijn ogen heeft alles een reden. Ik heb in de zomer ook al contact gehad met Heerenveen, maar toen is het er door omstandigheden niet van gekomen. Later heb ik de beslissing gemaakt om het wel te doen. Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer en dat probeer ik terug te betalen."

Door de winst op Twente staat Heerenveen nu achtste. Dat betekent dat de play-offs weer in zicht komen voor de Friezen, tot vreugde van Bulthuis. "Ik wil elke week spelen en het team helpen met de ervaring die ik heb opgebouwd. Als team willen we de play-offs halen en die ook winnen. Na de winterstop zijn we goed bezig en dat is wat we wilden. Het kan altijd beter, maar meer balbezit dan tegen Twente kan in ieder geval niet", besluit hij lachend.

Door: Remco Jacobi [photo,111730,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen