Boere met Twente in zwaar weer: "Hebben weinig vertrouwen"

4 februari 2018, 08:46   Bijgewerkt: 5 februari 2018, 07:37

Het zijn geen makkelijke weken voor FC Twente en Tom Boere, ondanks de midweekse bekerzege op SC Cambuur. Na de winterstop werd er pas één punt gepakt en daardoor staan de Tukkers nog altijd op de zorgelijke zestiende positie. Spits Tom Boere gaf na de verliespartij bij sc Heerenveen aan dat er veel werk aan de winkel is voor het team van Gertjan Verbeek.

De 25-jarige spits kon het met zijn ploeg zaterdag niet bolwerken in Friesland. "Het was een lastige wedstrijd voor ons. Wij wilden het compact houden en in balbezit de ruimtes achter de verdediging benutten. Dat was het plan", zegt Boere tegen FCUpdate.nl. Hij beseft dat het strijdplan niet optimaal uitpakte. De aanvaller kreeg zelf maar één echte kans, maar in de eerste helft kopte hij naast. "Als spits moet je af en toe echt loeren op je kansen. Dit was echt een wedstrijd om in te loeren, maar helaas kwam de grote kans niet. Het geeft absoluut vertrouwen dat ik de hele wedstrijd mocht spelen, dat voelt goed."

Vertrouwen

Sinds de winterstop heeft Boere er met Mounir El Hamdaoui, die momenteel geblesseerd is, een geduchte concurrent bij. Desondanks is hij blij met zijn komst. "Dat vind ik een goede zaak. Concurrentie moet overal zijn en dat hoort ook bij Twente. Het is mooi om de concurrentiestrijd met Mounir aan te gaan. Los van de concurrentiestrijd kan ik ook veel van hem leren", zegt Boere, die tot dusver vier Eredivisie-doelpunten heeft gemaakt.

Door: Remco Jacobi

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen