Heracles en ADO delen de punten na aantrekkelijk duel

3 februari 2018, 22:42

Heracles Almelo heeft zaterdagavond in eigen huis gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. Beide ploegen legden een behoorlijke partij voetbal op de mat, hoewel er ook veel fouten werden gemaakt. Bjørn Johnsen profiteerde al vroeg van knullig uitverdedigen bij Heracles, terwijl de thuisploeg kort na rust via Reuven Niemeijer weer op gelijke hoogte kwam. Het vervolg van de wedstrijd leverde behoorlijke kansen op, maar gescoord werd er niet meer: 1-1.

Na dik twintig minuten spelen was het wel raak, toen Heracles opnieuw bijzonder zwak stond te verdedigen. Een steekpass die er eenvoudig uit te halen leek kwam alsnog terecht bij Bjørn Johnsen, die alert reageerde en de bal via de lat onberispelijk achter doelman Castro schoot: 0-1. ADO was tevreden met de voorsprong in een uitwedstrijd en deed het na de treffer wat rustiger aan, maar een kanteling in het spelbeeld leverde dit niet direct op. ADO had in het vervolg van het eerste bedrijf de voorsprong zelfs nog kunnen vergroten, maar Johnsen miste een ideale schietkans uit een vrije trap van El Khayati en Sheraldo Becker vond op slag van rust doelman Castro op zijn weg na een schot uit de draai.

De tweede helft opende rommelig. Beide ploegen leden veel balverlies en konden eigenlijk geen fatsoenlijke kans noteren. Uit het niets kwam Heracles vervolgens toch op gelijke hoogte. De eerste echt uitgespeelde aanval van de thuisploeg kwam na een snelle combinatie terecht bij Reuven Niemeijer, die heerlijk uithaalde en de bal onhoudbaar langs Zwinkels schoot: 1-1. Heracles was als donderslag bij heldere hemel dus weer boven komen drijven en ADO moest op zoek naar een nieuwe voorsprong.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles: Bram Castro 7; Tim Breukers 5.5, Dries Wuytens 5 (46. Dario van den Buijs), Robin Pröpper 5, Jeff Hardeveld 5.5; Reuven Niemijer 7, Jamiro Monteiro 7, Sebastien Jakubiak 6; Kristoffer Peterson 4.5 (78. Jaroslav Navratil -), Vincent Vermeij 6, Brandley Kuwas 6.5

ADO: Robert Zwinkels 7; Tyronne Ebuehi 6.5 , Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 5.5 (86. Nick Kuipers -), Bas Kuipers 6; Danny Bakker 6, Abdenasser El Khayati 5 (78. Donny Gorter -), Lex Immers 5.5; Sheraldo Becker 6 , Bjørn Johnsen 7, Elson Hooi 6.5 (58. Erik Falkenburg)