PSV na rode kaart Van der Hart ruim langs gehavend PEC

3 februari 2018, 21:47

PSV begon moeizaam, maar heeft na een rode kaart voor PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart een ruime zege geboekt op de Zwollenaren: 4-0. De keeper van PEC haalde vijf minuten voor rust de doorgebroken Hirving Lozano onderuit en moest, net als Diederik Boer tegen AZ in de beker (hands) met rood vertrekken. Grote man bij PSV was Luuk de Jong, die drie van de vier treffers voor zijn rekening nam.

In aanloop naar het treffen van vanavond gingen de gedachten van beide supportersgroepen vast en zeker terug naar de eerste confrontatie van PSV en PEC dit seizoen in Zwolle. De thuisploeg leek de koploper van de Eredivisie op een gelijkspel te houden en daarmee een van de weinige ploegen te zijn die punten kon afsnoepen van PSV. Diep in de blessuretijd besliste Nicolas Isimat-Mirin echter anders, hij maakte van dichtbij de enige goal: 0-1.

Dat was zijn laatste redding van de wedstrijd, want de keeper was te laat bij een hoge pass richting Hirving Lozano. De rappe Mexicaan was net wat eerder bij de bal, wipte die over Van der Hart heen en werd vervolgens omver gelopen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon niks anders dan rood geven en net als in het bekerduel met AZ (4-1 verlies) ging er weer een doelman bij PEC af met een rode kaart. Toen was het Diederik Boer vanwege hands, nu dus Van der Hart. Derde doelman Mike Hauptmeijer nam plaats onder de lat. Hij verving Terell Ondaan, die een kwartier eerder in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Rick Dekker.

Dat was al een flinke tegenvaller voor PEC, dat zonder de geblesseerde middenvelders Mustafa Saymak en Ryan Thomas aan de wedstrijd was begonnen. Zij zagen vanaf de tribune hoe PSV de overtalsituatie vrij snel benutte. Luuk de Jong kopte in de derde minuut van de blessuretijd in de eerste helft raak uit een corner. Hauptmeijer twijfelde om uit te komen, hij zat er niet helemaal goed bij.

Daarbij bleef het niet voor PEC. De Zwollenaren kregen net als woensdag weer vier doelpunten om de oren. Joshua Brenet was de gevierde man bij de 4-0. Hij brak door op links en dribbelde de zestien in. Zorgvuldig krulde hij de bal om Hauptmeijer heen. Daarmee stond de eindstand op het bord, want net wat eerder had Lozano nog de paal geraakt. PSV ging in eigen huis dus wel eenvoudig langs Zwolle en boekte in Eindhoven de 21e thuiszege op rij, een evenaring van het clubrecord uit de jaren tachtig.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6, Santiago Arias 7, Daniel Schwaab 6, Nicolas Isimat-Mirin 5,5, Joshua Brenet 6,5, Jorrit Hendrix 6, Bart Ramselaar 6, Marco van Ginkel 7 (70. Mauro Junior 5,5), Steven Bergwijn 5,5 (78. Albert Gudmundsson -), Luuk de Jong 8 [82. Donyell Malen -), Hirving Lozano 7.

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 4,5, Kingsley Ehizibue 5, Dirk Marcellis 5, Philippe Sandler 6,5, Nicolas Freire 4,5, Rick Dekker 5,5 (30. Terell Ondaan -) (44. Mike Hauptmeijer 4,5), Wouter Marinus 5,5 (73. Queensy Menig -), Erik Bakker 5,5, Younes Namli 5, Stef Nijland 5, Youness Mokhtar 5.

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen