Eerste treffer Sánchez bij zakelijke overwinning United

3 februari 2018, 17:55   Bijgewerkt: 3 februari 2018, 18:01

Manchester United heeft zaterdagmiddag een vrij eenvoudige 2-0 zege geboekt op Huddersfield Town. Alexis Sánchez luisterde zijn debuut op Old Trafford op met een doelpunt. Door de zege profiteert United van het eerdere gelijkspel van Manchester City.

Manchester United - Huddersfield Town 2-0

Bij Huddersfield Town begon Terence Kongolo in de basis. De verdediger kwam al vroeg in de wedstrijd in opspraak na een harde overteding op Scott McTominay in de zestien meter. United kreeg echter geen strafschop toegewezen en zo kwam Kongolo goed weg. Pas tien minuten na rust was er de voorsprong voor de thuisploeg. Op aangeven van Juan Mata was Romelu Lukaku trefzeker.

Na 68 minuten kreeg Manchester United een strafschop toegewezen na een overtreding van Michael Hefele op Sánchez. De aanwinst ging zelf achter de bal staan, maar miste de penalty in eerste instantie. In de rebound maakte Sánchez er vervolgens alsnog 2-0 van. Daar bleef het uiteindelijk bij waardoor United optimaal profiteert van het gelijkspel van Manchester City eerder op zaterdag. Het verschil tussen beide ploegen is nu dertien punten.

Leicester City - Swansea City 1-1

Leicester City kwam tegen Swansea City niet verder dan een gelijkspel. De thuisploeg kwam na zeventien minuten wel op voorsprong dankzij een treffer van Jamie Vardy. Kort na rust kwam Swansea, waar Leroy Fer en Mike van der Hoorn in de basis begonnen, langzij. Federico Fernandez tekende na 53 minuten voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel staat Leicester City nu negende in de Premier League. Swansea blijft boven de degradatiestreep op de veilige zeventiende plaats staan.

Brighton - West Ham United 3-1

Brighton & Hove Albion deed goede zaken door met 3-1 van West Ham United te winnen. De thuisploeg, met Davy Pröpper in de basis, kwam al na acht minuten op voorsprong na een doelpunt van Glenn Murray. Javier Hernandez tekende nog wel voor de gelijkmaker, maar na rust was Brighton weer aan zet.

Na een uur spelen zette Jose Izquierdo de thuisploeg weer op voorsprong. Een kwartier voor tijd was Pröpper belangrijk voor Brighton. De middenvelder gaf de assist waaruit Pascal Gross de 3-1 maakte. Brighton komt door de zege in punten gelijk met nummer twaalf West Ham United, maar heeft wel een minder doelsaldo.