Bayern loopt verder uit, puntenverlies Leverkusen en Schalke

3 februari 2018, 18:03

Bayern München loopt na zaterdag opnieuw uit op de concurrentie. De koploper van de Bundesliga won de uitwedstrijd tegen Mainz 05 met 0-2. Bayer Leverkusen kwam niet verder dan een gelijkspel terwijl Schalke 04 tegen een nederlaag aanliep.

Mainz - Bayern München 0-2

Bayern München kwam na een half uur spelen op voorsprong. Franck Ribéry opende de score voor de bezoekers met een mooie volley. Nog voor rust verdubbelde Bayern de score. James Rodríguez schoot op aangeven van Corentin Tolisso raak in de korte hoek. In de tweede helft kreeg Bayern nog enkele kansen om de score verder uit te breiden. Thomas Müller was er het dichtst bij. Hij miste echter oog-in-oog met doelman Robin Zentner. Omdat ook Mainz na rust niet meer wist te scoren, bleef het bij 0-2.

Door de zege presteert Bayern optimaal van het gelijkspel van nummer twee Bayer Leverkusen. Bayern is daardoor koploper met achttien punten voorsprong op de nummer twee. Bij de bezoekers bleef Arjen Robben negentig minuten op de bank zitten. Datzelfde gold voor Nigel de Jong bij Mainz.

Freiburg - Bayer Leverkusen 0-0

Bayer Leverkusen kwam op bezoek bij nummer twaalf Freiburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen kregen in de eerste helft een goede kans om op voorsprong te komen. Lucas Alario raakte namens Leverkusen de lat terwijl Tim Kleindienst één-op-één met de Leverkusen-sluitpost miste.

Ook na rust werd er niet gescoord waardoor het bij 0-0 bleef. Bayer Leverkusen blijft op de tweede plek staan, maar ziet koploper Bayern München verder uitlopen.

Schalke 04 - Werder Bremen 1-2

Schalke 04 verloor in eigen huis met 1-2 van laagvlieger Werder Bremen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Yevheniy Konoplyanka na 24 minuten spelen. Zo'n twintig minuten voor tijd ontving Matija Nastasic echter zijn tweede gele kaart van de wedstrijd waardoor Schalke met tien man verder moest.

Max Kruse tekende vervolgens een minuut later voor de gelijkmaker. In de slotfase werd het nog erger voor Schalke. Dankzij een late treffer van Zlatko Junuzovic pakte Werder Bremen de volle buit. Schalke zakt daardoor naar plek vier terwijl Bremen juist goede zaken doet en de degradatiezone verlaat. Bij Werder Bremen begon de van Vitesse overgenomen Milot Rashica in de basis.