Transferweekje: Younes, Blind, Brenet, Klaassen en Mahrez

3 februari 2018, 10:31   Bijgewerkt: 3 februari 2018, 10:38

Door het sluiten van de transferwindow is afgelopen transferweek niet samen te vatten in een rubriekje en is bovendien via alle andere kanalen bijna al het transfergeweld wel verteld. Dus richt FCUpdate.nl zich in deze editie van het transferweekje op de transfers die deze week níet rondkwamen en waar van we in de (nabije) toekomst wellicht nog het een en ander gaan horen.

Younes' keuzes

'Doet ie het of doet ie het niet'? De transfer van Amin Younes leek in kannen en kruiken, hij was zelfs al in Italië en alle Ajax-fans hadden al afscheid genomen van de buitenspeler. De ene was blij met zijn vertrek, de ander baalde. Maar naar mate het sluiten van de transferwindow naderde, werd duidelijk dat er nog géén akkoord was. En er uiteindelijk ook niet kwam over een winters vertrek. Sterker nog: Napoli twijfelt naar verluidt zelfs over een zomerse overgang. De advocaat van Younes beweert dat die overgang al vast staat, maar dat dachten we van zijn transfer in januari ook. De soap wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

{image[323654][right-half][]}Sandler naar City

De transfer is helemaal rond, maar de officiële bevestiging van beide partijen laat nog even op zich wachten. Manchester City gaat een kleine drie miljoen euro neerleggen voor de verdediger, die dan na dit seizoen overstapt naar de Premier League. Of hij meteen aansluit bij de hoofdmacht of eerst verhuurd wordt, is nog niet bekend. De duur van zijn contract en alle andere details evenmin. De overgang is rond, nu de bevestiging van beide clubs nog, want tot die tijd kan er nog van alles gebeuren, zo weten we inmiddels. 

Blind voor verhuur

Daley Blind was deze winter onderweg naar Rome om een contract te tekenen bij AS. Vader Danny had zich met de zaken bemoeid en leek een overgang naar Italië te hebben bewerkstelligd voor zijn zoon. De voormalig bondscoach was echter één puntje vergeten: namelijk het feit dat United in de regel geen spelers verhuurd, maar liever verkoopt. Dus kwam een overgang in de winter niet van de grond. Toch lijkt het een kwestie van tijd voordat Blind alsnog vertrekt. Op dit moment is hij persona non grata onder José Mourinho, die overigens de optie in zijn contract nog wel even lichtte. Een transfervrij vertrek zit er dus niet in.

{image[323856][right-half][]}Brenet niet

Het was misschien wel een van de grootste transfersoaps in de Eredivisie de laatste week: de linksbackpositie van PSV. Waar de Eindhovenaren op het vliegveld stonden te wachten op hun nieuwe linksachter Lumor Agbenyenu, speelde Brenet het duel tegen Feyenoord. De man die van Marcel Brands niet naar Sevilla mocht vertrekken en daar zelf nogal van baalde deed wederom zijn plicht. Duidelijk is wel dat PSV niet geheel tevreden is over de back, die het in de statistieken wel opvallend goed doet. Omdat het vliegtuig waarop PSV stond te wachten, leeg van goede voetballers bleek, zat een overgang voor Brenet er ook niet in. Hij koopt komende zomer alsnog te verkassen.

Mahrez boos

Als het aan Pep Guardiola had gelegen, dan had Riyad Mahrez op dit moment voor Manchester City gespeeld. The Citizens hadden de nodige euro's over voor de Algerijn, die in 2016 landskampioen werd met Leicester City. The Foxes wilden echter honderd miljoen euro hebben voor hun sterspeler, terwijl City niet verder wilde gaan dan zeventig á tachtig miljoen. Geen enkele partij wilde water bij de wijn doen, waardoor de transfer in het water viel. De teleurstelling bij Mahrez is zo groot, dat hij al dagenlang bij de training is weggebleven. Manager Claude Puel heeft goede hoop dat de aanvaller weer snel aansluit. Zelfs als dat lukt, lijkt de kans klein dat hij komende zomer niet vertrekt.

{image[323488][left-half][]}Klaassen overbodig bij Everton

'Van een aankoop van dertig miljoen, naar niet weten wat ze met je moeten doen.' Dat middenvelder Davy Klaassen meer dan overbodig is bij Everton, bleek wel uit de woorden van zijn manager Sam Allardyce, die zich verbaasde dat de voormalig Ajacied níet vertrok bij The Toffees. Toch lijkt het een kwestie van tijd voordat de middenvelder alsnog vertrekt bij Everton: de laatste zestien duels in de Premier League zat hij niet eens meer bij de selectie. Elk perspectief op speeltijd is momenteel weg. Het lijkt een verloren half jaar te worden voor de International.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen