Idrissi ambitieus bij AZ: "In de top-3 eindigen of bekerwinst"

Idrissi ambitieus bij AZ: "In de top-3 eindigen of bekerwinst"

3 februari 2018 – Oussama Idrissi stapte deze winter over van FC Groningen naar AZ en is bij zijn nieuwe club al helemaal gewend. De aanvaller heeft het reuze naar zijn zin in Noord-Holland, waar hij tegen PEC Zwolle zijn eerste doelpunt maakte namens de Alkmaarders. "Ik ben goed opgevangen door de spelers en staf", aldus Idrissi."Ik moet zeggen dat ik dat ook had verwacht, want dat past bij het professionalisme van AZ", vertelt hij op de clubsite. Bovendien kende hij ploeggenoten Guus Til en Thomas Ouwejan al van Jong Oranje. "Dat is makkelijk, want dan heb je ook meteen een ingang bij de club. Ook op het veld loopt het meteen goed. Beiden hebben een hoog spelintelligentie en dan is het voor mij makkelijker voetballen."

De AZ-fans die extra op de nieuwe aanwinst letten, kunnen heel wat verwachten. "Ik ben iemand die houdt van aanvallen, maar ik zal ook mijn verdedigende taken uitvoeren. De supporters zullen dus een speler zien die continue heen en weer rent. Ik focus mezelf op de linksbuitenpositie, maar op andere posities in de voorhoede kan ik ook uit de voeten."

Ook is Idrissi ambitieus met AZ. Zijn doelstelling voor dit seizoen? "Ik denk dat het seizoen geslaagd is als wij in de top-drie eindigen of de KNVB Beker winnen. Dan hebben wij het als team fantastisch gedaan. Als we allebei bewerkstelligen, dan zou dat helemaal top zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021