AZ ongeschonden uit de beker, Molenaar vindt AZ 'voorbeeldclub'

3 februari 2018, 09:25   Bijgewerkt: 3 februari 2018, 09:30

AZ plaatste zich midweeks voor de halve finale van de KNVB Beker, terwijl opponent Roda JC dat niet lukte tegen Willem II. Komende zondag staan beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar. Trainer John van den Brom wil de Limburgers kapot spelen.

"Iedereen is topfit uit de wedstrijd gekomen. Door de ruime voorsprong op PEC konden we jongens zoals Guus Til en Alireza Jahanbakhsh zelfs even wat rust geven", duidt de coach op het verschil met Roda JC, dat het tot strafschoppen schopte tegen Willem II, op de clubsite.

"Ik vind het prachtig dat de jongens elke keer brengen waar ze goed in zijn en wat we van ze vragen. Ze vullen elkaar ook steeds beter aan. Het mooiste voorbeeld is de 4-1 tegen PEC, waarbij de bal wordt veroverd als een echt team", aldus Van en Brom. Tegen Roda wil hij weer het spel maken met zijn ploeg. "Wij zullen veel op hun helft spelen. Als zij zich ingraven, zullen wij een antwoord moeten hebben. Ik denk dat wij als ploeg inmiddels zo ver zijn, dat we daar toe in staat zijn."

Voorbeeldclub

Hoewel Roda JC werd uitgeschakeld in de beker, ziet trainer Robert Molenaar wel stijgende lijn bij zijn ploeg. De zege op Excelsior van vorige week onderstreept die ontwikkeling. Toch beseft hij maar al te goed dat het een zware wedstrijd wordt in Alkmaar.

In Noord-Holland kan de trainer geen beroep doen op Ognjen Gnjatic (hamstringblessure), Mitchel Paulissen (knie), Ashton Götz (buikspier) en Célestin Djim Ndogo (knie). Daarnaast is ook Christian Kum een twijfelgeval. Bij AZ zijn er geen onverwachte afwezigen: alleen de langdurig geblesseerden ontbreken nog altijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen