Gisteren gemist: Batshuayi debuteert ijzersterk, Reis geblesseerd

3 februari 2018, 00:30   Bijgewerkt: 2 februari 2018, 23:41

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 2 februari.

Vitesse wint simpel en zeer overtuigend van FC Groningen

In een duel dat eigenlijk nooit een wedstrijd was, heeft Vitesse een soevereine overwinning geboekt op FC Groningen. De Arnhemmers speelden een uiterst sterke eerste helft met goals van Matt Miazga en Mason Mount, en dit bleek genoeg voor de drie punten. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, maar maakte wel Roy Beerens zijn rentree op de Nederlandse velden. 

Superdebutant Batshuayi helpt Stöger aan overwinning op oude club

Peter Stöger heeft op bezoek bij zijn oude werkgever 1. FC Köln met veel pijn en moeite gewonnen. Mede dankzij aanwinst Michy Batshuayi, hij maakte twee treffers én gaf een assist, won Borussia Dortmund met 2-3 bij de laagvlieger in de Bundesliga. Bovendien stijgt het door de zege naar de tweede plaats in de Duitse competitie.

FC Groningen moet middenvelder Reis mogelijk lang missen

De jonge Ludovit Reis is in het Eredivisie-duel tegen Vitesse uitgevallen met op het eerste gezichte een zware knieblessure. Halverwege de eerste helft verloor de zeventienjarige middenvelder van FC Groningen de bal aan Mason Mount. In een poging om de bal te heroveren, verdraaide hij zijn knie lelijk. 

West Ham ontslaat directeur spelerszaken wegens discriminatie

West Ham United heeft Tony Henry per direct ontslagen. De directeur spelerszaken kwam in opspraak nadat hij gezegd zou hebben dat The Hammers geen Afrikaanse spelers meer wilde aantrekken op de transfermarkt, omdat ze 'een slechte houding' hadden. Die uitspraak kost hem zijn baan, omdat West Ham geen enkele vorm van racisme accepteert.

De koplopers in de Jupiler League massaal onderuit

Koploper (NEC), nummer drie (Fortuna Sittard) en nummer vier (Telstar) hebben alle drie hun uitwedstrijd verloren. De FC's in respectievelijk Emmen, Volendam en Den Bosch bleken te moeilijke hordes voor de clubs in de bovenste regionen van de Jupiler League. Daardoor kunnen Jong Ajax en Jong PSV goede zaken doen als zij maandag wel een goed resultaat behalen. Op de Vijverberg haalde De Graafschap even uit tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen