Vitesse wint simpel en zeer overtuigend van FC Groningen

2 februari 2018, 21:54   Bijgewerkt: 2 februari 2018, 23:32

In een duel dat eigenlijk nooit een wedstrijd was, heeft Vitesse een soevereine overwinning geboekt. De Arnhemmers speelden een uiterst sterke eerste helft met goals van Matt Miazga en Mason Mount, en dit bleek genoeg voor de drie punten tegen FC Groningen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, maar maakte wel Roy Beerens zijn rentree op de Nederlandse velden. Ajax-huurling Deyovaisio Zeefuik maakte als invaller ook nog zijn debuut voor de Groningers, maar toen was de wedstrijd al lang en breed verloren.

{image[323876][right-half][]}Vitesse begon als een wervelstorm aan de wedstrijd. Het greep de bezoekers uit het hoge noorden vanaf het begin bij de strot en jaagde als dolle honden de tegenstanders af. Een vroege openingstreffer kon dan ook niet uitblijven: na een dito voorzet van Lassana Faye kopte de mee opgekomen centrale verdediger Miazga in de zesde minuut tegendraads in: 1-0.  Dit was voor Vitesse echter niet het startschot om rustiger aan te gaan doen, want de ploeg van Henk Fraser bleef hoog druk zetten en kansen creëren.

Groningen kende dus een dramatisch begin van de wedstrijd en tot overmaat van ramp viel bij ook nog Ludovit Reis uit. De pas 17-jarige middenvelder kwam helemaal verkeerd neer en moest per brancard het veld verlaten. Met zijn vervanger Juninho Bacuna kreeg Groningen iets meer grip op de wedstrijd, maar kort na de eerste aanvallen van de bezoekers kwam in de 33ste minuut toch de 2-0 op het scorebord. Tim Matavz, die nog steeds een schorsing van vijf wedstrijden boven het hoofd hangt, speelde hierbij een belangrijke rol: de spits veroverde zelf de bal en zorgde er vervolgens met een slim overstapje voor dat de sterk spelende Mount simpel kon binnenschieten. 

{image[323874][left-half][]}Ondanks dat Groningen via Tom van Weert nog een reuzekans miste, mocht de ploeg uit de Martinistad niet mopperen dat er met een marge van twee gepauzeerd werd. Vlak voor het rustsignaal had Linssen namelijk nog gevaarlijk op doel geschoten, maar Sergio Padt had de bal tot corner verwerkt. Deze hoekschop werd vervolgens door Vitesse-captain Guram Kashia bijna omgezet tot een doelpunt, maar Bacuna keerde zijn inzet op de lijn. Kashia, en met hem iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt, vond echter dat de bal de lijn helemaal gepasseerd was.

Groningen begon iets sterker aan de tweede helft, mede omdat Vitesse de 2-0 voorsprong wel welletjes vond. Van Weert kwam nog tot twee goede schietmogelijkheden, maar Groningen geloofde er zelf ook niet meer in. Vitesse bleef het merendeel van de duels winnen en creëerde ook genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar Padt bleek steeds een sta-in-de-weg. In de 60ste minuut maakte aankoop Beerens zijn debuut voor Vitesse, maar ook met hem in de ploeg wist Vitesse niet de score verder op te voeren.

De wedstrijd leek nog even spannend te worden, ware het niet dat de ingevallen Lars Veldwijk een open kans miste. Na een snelle aanval legde Jesper Drost de bal panklaar voor de flamboyante spits, maar die schoot - net als collega-aanvaller Van Weert eerder al een paar keer - op miraculeuze wijze naast. Vitesse kwam met de schrik vrij en trok hierna gemakkelijk de overwinning over de streep.

De opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Remko Pasveer 6; Fankaty Dabo 6, Guram Kashia 6.5, Matt Miazga 7, Lassana Faye 7; Thomas Bruns 6.5, Mason Mount 8, Thulani Serero 6.5; Mitchell van Bergen 5 (60. Roy Beerens 5), Tim Matavz 6.5 (85. Luc Castaignos -), Bryan Linssen 6.5 (76. Maikel van der Werff -)

FC Groningen: Sergio Padt 6; Mike te Wierik 5.5, Samir Memisevic 4, Yoëll van Nieff 4.5 (74. Deyovaisio Zeefuik -), Django Warmerdam 4; Ludovit Reis - (19. Juninho Bacuna 5.5), Tom van de Looi 5.5; Jesper Drost 5.5, Ritsu Doan 6.5 (67. Lars Veldwijk 3.5) Ajdin Hrustic 4; Tom van Weert 4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen