Van der Gaag moet puzzelen, De Jong is waakzaam na topduels

2 februari 2018, 18:20   Bijgewerkt: 2 februari 2018, 18:25

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag moet de buikriem aanhalen in zijn spelersgroep, want voor het Eredivisie-duel met FC Utrecht heeft hij talloze afwezigen. Aan de andere kant staat er een trainer, Jean-Paul de Jong, die (mede daarom) waakt voor onderschatting voor de wedstrijd van zondag, die komt na een loodzwaar programma voor de Domstedelingen.

"Het is altijd puzzelen, deze week zeker", glimlachte Van der Gaag als een boer met kiespijn tegenover RTV Rijnmond. "In deze fase van de competitie gebeuren deze dingen." Milan Massop, Zakaria El Azzouzi, Desevio Payne en Alessandro Damen zijn geblesseerd. Luigi Bruins en Jeffry Fortes geschorst. Wel keert de Belg Jinty Caenepeel mogelijk terug in de selectie en is de winterse aanwinst Levi Garcia beschikbaar. "Jinty heeft ons onaangenaam verrast vorige week, maar hij traint wel weer mee." Ryan Koolwijk is een twijfelgeval.

Over tegenstander FC Utrecht kan Van der Gaag niet al te veel zeggen. "Met de wisseling van de trainer is er niet veel veranderd. Jean-Paul brengt de strijd die hij als speler ook bracht. We gaan proberen om van hun mindere kanten te profiteren."

Waakzaam

Volgens de coach gaat het tegen Excelsior er vooral om hoe FC Utrecht, dat tegen Ajax en Feyenoord het spel maken veelal aan de tegenstander liet, het in balbezit gaat doen. "In deze duels krijgen we meer dominantie, het gaat erom hoe we daarmee omgaan. En hoe we de kansen die we gaan krijgen, benutten." Naast de landurig geblesseerde spelers, onder wie Simon Makienok en Anaouar Kali, mist De Jong ook Lukas Görtler. Na zijn rode kaart tegen Ajax is hij geschorst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen