Advocaat spreekt van cruciaal duel, Willem II niet euforisch

2 februari 2018, 19:08

Sparta Rotterdam staat komende zondag in eigen huis voor een cruciaal duel met Willem II. Wil de ploeg van Dick Advocaat nog omhoog blijven kijken, moet er gewonnen worden. De Tilburgers willen er op hun beurt alles aan doen om de bekerclash met Roda JC een goed vervolg te geven.

"De eerste drie duels had ik anders voorgesteld", kijkt Advocaat terug op zijn eigen uitspraak over het feit dat de eerste vier wedstrijden na de winterstop cruciaal werden. "Op dat schema lopen we achter, dus dan is de wedstrijd tegen Willem II cruciaal. Dat weten de spelers ook, die kijken ook naar de stand."

Volgens Advocaat ontbrak de laatste weken ook een beetje geluk in de drie duels waarin telkens met één doelpunt verschil werd verloren. "De spelersgroep doet alles, de staf doet alles. Meer kunnen we niet doen, vanuit daar moeten we punten pakken", liet de coach weten. Dat moet hij gaan doen met de spelersgroep die er momenteel staat op Het Kasteel - er komt niemand meer bij. "Als spelers nu mogen kiezen, gaan ze vaak niet voor Sparta", merkte Advocaat tijdens de afgelopen transferperiode. "FC Twente is bijvoorbeeld een club met meer budget, een groter stadion, meer faciliteiten. Dat is een groot verschil."

Verlenging

Toch is het competitieduel met Sparta bijna net zo belangrijk voor de Tilburgers. "We nemen een heel goed gevoel mee van de bekerwedstrijd, dat is wel lekker. Maar de euforie ben je na vandaag kwijt. Die moet iedereen kwijt zijn. Het zelfvertrouwen dat je uit de wedstrijd haalt, moet je echter gewoon meenemen. We gaan ook niet uit van een slecht resultaat, we gaan voor een goed resultaat", aldus de coach, ondanks het feit dat Willem II midweekse een verlenging speelde.

Bij de Tilburgers is desondanks iedereen fit genoeg om in actie te koen, op de drie langdurig geblesseerden (Jordens Peters, Asumah Abubakar-Ankra en Etien Velikonja) na. Advocaat mist in elk geval keepers Leonard Nienhuis en Roy Kortsmit, waardoor de Duitse aanwinst Jannik Huth zal starten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen