Heracles en ADO op jacht naar eerste zege in 2018

2 februari 2018, 16:11

Heracles Almelo en ADO Den Haag zijn allebei nog zonder overwinning in het nieuwe jaar. Beide teams pakten in de voorgaande twee speelronden één punt. Zaterdag (aftrap 20.45 uur) staan ze tegenover elkaar in het Polman Stadion in Almelo.

Stegeman spreekt van mooie uitdaging

"ADO is een volwassen ploeg met veel ervaring in het team. Spelers als Falkenburg, Immers en El Khayati zijn kwaliteitsspelers. Daarnaast staan ze verdedigend compact, waar het lastig doorheen komen is. Kortom: een mooie uitdaging om de punten morgen in Almelo te houden. En daar gaan we ook alles aan doen", zegt Heracles-coach John Stegeman op de clubwebsite over ADO.

Stegeman kan tegen ADO niet beschikken over Lerin Duarte (kuitbeen), Wout Droste (hamstring), Bart van Hintum (teen) en Brahim Darri (geschorst), nieuweling Mohammed Osman begint op de bank. "We hebben een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg, maar we richten ons nu op ADO", aldus Stegeman. "Ik ben alleen met het team en het voetbal bezig, wij focussen ons op de dingen die ertoe doen."

Groenendijk wil mooie serie neerzetten

ADO-coach Alfons Groenendijk hoopt met zijn club een goede reeks neer te zetten. De Residentieclub heeft een rustige transferperiode achter de rug. Alleen Thomas Meissner (Willem II) vertrok, terwijl het zelf geen nieuwe spelers vastlegde. "Er waren veel geruchten en daarom ben ik in elk geval blij dat, op Meissner na, iedereen aan boord is gebleven terwijl meerdere spelers zichzelf op de kaart hebben gezet. Dat is voor ons het beste nieuws. De tevredenheid overheerst dus", vertelt Groenendijk op de ADO-website.

Nu de transfermarkt dicht is, kan ADO rustig toewerken naar het treffen met Heracles. "We gaan kijken of we weer een mooie serie kunnen neerzetten, net als voor de winterstop. Van de resultaten tegen VVV en Feyenoord moeten we niet in de war raken. We staan op 27 punten en hebben regelmatig prima voetbal laten zien", stelt Groenendijk. Heracles heeft vier punten minder. "Zij pakken met name thuis de punten (20 van de 23, red.). Dat geeft hun kracht in eigen huis wel aan. Ze hebben aantal goede voetballers, die we goed moeten bespelen. Ik ben heel benieuwd hoe we zullen reageren, na de toch wel onnodige nederlaag tegen Feyenoord." Groenendijk mist Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen, Ricardo Kishna en Aaron Meijers, Sheraldo Becker is een vraagteken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen