Gisteren gemist: Hoogma onderweg naar KNVB, loting beker

2 februari 2018, 00:30   Bijgewerkt: 1 februari 2018, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 1 februari.

Ribblessure Dost valt mee, komend duel wel twijfelachtig

De blessure die Bas Dost woensdagavond opliep bij Sporting Lissabon valt op het eerste gezicht mee. De lange aanvaller ging in de rust van het duel met Vitoria de Guimarães (1-0 winst) naar de kant met een ribblessure, maar de ernst daarvan valt mee.

Hoogma bevestigt gesprekken met KNVB over td-functie

Nico-Jan Hoogma is inderdaad bij de KNVB in beeld om de nieuwe technisch directeur van de voetbalbond te worden. De beleidsbepaler van Heracles Almelo bevestigt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij in onderhandeling is met de KNVB.

FC Barcelona boekt minimale bekerzege op Valencia

FC Barcelona is de eerste wedstrijd van de halve finales van de Copa del Rey goed doorgekomen. Thuis won de Spaanse topploeg met 1-0 van Valencia, dankzij een doelpunt van Luis Suárez. Het doelpunt viel halverwege de tweede helft.

Willem II bereikt halve finale na bekerthriller tegen Roda JC

Willem II mag nog altijd dromen van Europees voetbal. De Tilburgers wonnen de rommelige, tumultueuze maar vooral meeslepende bekerconfrontatie met Roda JC na strafschoppen en bereikten de halve finale van de KNVB Beker. Doelman Mattijs Branderhorst zorgde voor de beslissing door de strafschop van Tsiy William Ndenge te stoppen. De overwinning was op basis van de kansenverhoudingen verdiend: Willem II raakte in de reguliere speeltijd en de verlenging drie keer de paal en zag drie ballen van de lijn gehaald worden.

Beker: Feyenoord thuis tegen Willem II, AZ tegen Twente

Feyenoord heeft een op papier prima loting gekend voor de halve finales van de KNVB Beker. De Rotterdammers, die woensdag PSV uitschakelden, gaan het thuis opnemen tegen Willem II. Het andere affiche is de wedstrijd tussen AZ en FC Twente. Dat treffen wordt afgewerkt in Alkmaar.

Natrappende scheidsrechter voor drie maanden geschorst

De veelbesproken Tony Chapron heeft van de Franse bond een schorsing van drie maanden opgelegd gekregen. De arbiter deelde tijdens het duel tussen Nantes en Paris Saint-Germain in de beker een schop uit aan Diego Carlos en is daar zwaar voor gestraft door de bond. Hij mag drie maanden niet fluiten.