Vitesse start zonder aanwinst, Mahi twijfelgeval voor Faber

1 februari 2018, 17:41   Bijgewerkt: 1 februari 2018, 17:47

Voor Vitesse werd de transferwindow op de slotdag opeens nog onverwacht druk. Het zag Milot Rashica vertrekken en Roy Beerens en Vjatsjeslav Karavajev komen. Toch zullen beide aanwinsten niet in de basis starten vrijdagavond tegen Groningen. Voor aanvaller Tim Matavz, die nog altijd wacht op zijn schorsing, geldt dat hij wel gewoon begint.

De Russische verdediger is Karavajev nog niet speelgerechtigd voor het duel in Arnhem en zit niet bij de selectie. Beerens mogelijk wel. "Hij is er nog maar net, maar is wel fit om wedstrijden te spelen", bevestigt trainer Henk Fraser tegenover Omroep Gelderland over de man die voor 3,5 jaar tekende in Arnhem. De jonge Mitchell van Bergen start dan ook in de basis tegen FC Groningen, terwijl de van een blessure teruggekeerde Navarone Foor vermoedelijk op de bank begint.

In eigen huis wil Vitesse zich positief profileren tegen de Groningers, al was het alleen al om revanche te nemen op het heenduel toen Fankaty Dabo in eigen doel schoot. "Tegen FC Groningen zijn we uit op revanche. Hoe we het daar hebben weggegeven dat was niet best", aldus Fraser, die ook nog meedeelde dat Matavz gewoon speelt. "Als hij kan spelen, is hij onze nummer één." 

Mahi

Marcel Groninger

Marcel Groninger

Met of zonder Mahi, Vitesse-uit is een belangrijk duel voor de Groningers. Als Faber nog iets wil richting het linkerrijtje, is dit de kans. "Vitesse is een goede ploeg met spelers die graag naar voren spelen. In de omschakeling zijn ze echter verdedigend nog wel eens wat nonchalant. Daarvan moeten we zien te profiteren." Over de kansen op de play-offs voor Europees voetbal: "We zijn nog steeds ambitieus en heel strijdvaardig. We willen winnen en zo hoog mogelijk eindigen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen