Feyenoord troeft in eigen huis PSV af in heerlijk bekerduel

31 januari 2018, 22:43

Feyenoord heeft de halve finale van de KNVB Beker bereikt. In een prachtig duel rekende het in eigen huis met 2-0 met PSV af. De doelpunten vielen voor rust. Sam Larsson zette Feyenoord al na drie minuten op voorsprong. Tien minuten voor rust maakte Tonny Vilhena er 2-0 van. In de tweede helft werd, dankzij ingrijpen van de videoscheidsrechter, de 3-0 door Jørgensen afgekeurd. Dat hielp PSV, dat niet onderdeed voor Feyenoord, echter niet meer.

Feyenoord bijzonder doortastend

Ook PSV kreeg in de openingsfase kansen. Zo bleef de bal uit een corner gevaarlijk hangen, testte Gastón Pereiro Feyenoord-doelman Brad Jones en was Hirving Lozano nog het dichtst bij een doelpunt. De Mexicaan zag Sven van Beek na een voorzet van Santiago Arias mistasten, maar kreeg de bal net te ver achter zich, waardoor deze voor PSV aan de verkeerde kant van de paal naast het doel ging. Nadat de storm ging liggen brak de zon meer en meer door voor PSV, in die zin dat de gasten het duel meer in handen kregen.

Dat was ook meteen de laatste echte kans voor rust. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het niet vóór het rustsignaal met tien man kwam te staan. Malacia, die al geel had, had na een overtreding vlak voor rust zijn tweede gele prent moeten krijgen, maar Van Boekel bestrafte niet. Dat deed diens coach Giovanni van Bronckhorst enkele minuten later wel. De tiener mocht in de kleedkamer achterblijven en werd direct na rust vervangen door Ridgeciano Haps.

Beslissing videoscheidsrechter voorkomt doelpunt

In het eerste kwartier na de theepauze waren de grootste kansen voor de bezoekers. Zo zag Pereiro zijn schot knap gered worden door Jones en schoot Lozano net naast. Aan de andere kant glipte een vrije trap door de benen van Zoet en rolde de bal net niet in de goal. Na een uur spelen drukte videoscheidsrechter Kevin Blom zijn stempel op het duel. Feyenoord leek dankzij Jørgensen namelijk op 3-0 te komen (de spits stiftte een balletje prachtig over Zoet heen). Arbiter Pol van Boekel keurde het doelpunt goed, maar Blom bracht hem terecht op andere gedachten.

Niet vlak daarna was PSV uit een vrije trap dichtbij een doelpunt, maar Jones en de lat voorkwamen dat. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Feyenoord meer en meer teruggedrongen, maar was PSV niet bij machte om het de thuisploeg nog echt lastig te maken. De titel lijkt niet meer binnen bereik voor Feyenoord, maar met de overwinning van woensdagavond op PSV heeft Van Bronckhorst nog alle kans om ook in zijn derde seizoen in Rotterdamse dienst een prijs te pakken. Net zoals twee jaar geleden ligt Feyenoord nog altijd op koers om 'de dennenappel' te winnen.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Brad Jones 7,5; Tyrell Malacia 6 (46. Ridgeciano Haps 7) , Renato Tapia 6,5, Sven van Beek 6,5, Jerry St. Juste 6,5; Tonny Vilhena 7,5, Jens Toorsntra 7, Karim El Ahmadi 7,5; Sam Larsson 7,5 (83. Eric Botteghin), Nicolai Jørgensen 8, Steven Berghuis 7

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Joshua Brenet 5,5, Nicolas Isimat-Mirin 6, Daniel Schwaab 6,5 (Steven Bergwijn -), Santiago Arias 6,5; Bart Ramselaar 5,5 (65. Marco van Ginkel), Jorrit Hendrix 5, Mauro Junior 6; Hirving Lozano 7, Luuk de Jong 6,5, Gastón Pereiro 6 (72. Sam Lammers -)

*Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben meegedaan om voor een beoordeling in aanmerking te komen

[photo,111666,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen