Vd Brom: "Goed om iemand als Weghorst in je elftal te hebben"

31 januari 2018, 21:14   Bijgewerkt: 31 januari 2018, 21:44

AZ bereikte woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker door in eigen huis met 4-1 van PEC Zwolle te winnen. Trainer John van den Brom was na afloop dan ook zeer tevreden, hoewel hij ook stelde dat AZ dit seizoen betere wedstrijden heeft gespeeld.

"Tegen Willem II afgelopen weekend speelden we beter. Maar we zijn niet in de problemen gekomen en hebben op de juiste momenten doelpunten gemaakt", aldus een tevreden Van den Brom na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "De tegengoal kwam uit het niets, maar dat is ook de enige kans die we weg hebben gegeven. We hadden misschien vijf of zes keer kunnen scoren, maar als trainer en speler ben je nooit helemaal tevreden."

Een voorkeur voor een tegenstander in de halve finale heeft Van den Brom niet. "Dat kun je nu nog niet zeggen. Natuurlijk hoop je op een thuiswedstrijd, maar we gaan eerste zien wat er zometeen nog gebeurt. Dat wordt ook een interessant potje", doelt de AZ-trainer op het duel tussen Feyenoord en PSV. Van den Brom had ook complimenten over voor Wout Weghorst, die tweemaal scoorde. "Hij is onze eerste spits en dat zal hij ook blijven. Zeker hoe hij nu bezig is. Het is lekker om zo iemand in je elftal te hebben."

Van 't Schip baalt vooral van rode kaart

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip baalde vooral van de rode kaart voor Diederik Boer vroeg in de tweede helft. "Daarvoor zaten we nog wel in de wedstrijd, maar toen werd het lastiger. Dan maakt AZ snel de 3-1 en dan is de wedstrijd gespeeld. Bij de eerste tweede goals hadden we beter kunnen verdedigen. Daar moeten we korter op zitten", is de trainer kritisch. 

Voor PEC rest daarom nu alleen nog de competitie. De ploeg uit Zwolle bezet momenteel de vijfde plaats in deS Eredivisie. "Of de bekeruitschakeling dan in ons voordeel is? We waren natuurlijk liever zowel in de beker als in de competitie actief geweest. Nu gaan we er vol voor om in de competitie zo hoog mogelijk te eindigen", stelt Van 't Schip.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen