Spoorboekje: bekerloting en de naweeën van Deadline Day

1 februari 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 1 februari.

Nieuws 

Naweeën van Deadline Day

31 januari was traditiegetrouw een zeer drukke dag qua voetbalnieuws, maar ook vandaag is er nog het nodig nieuws wat betreft transfers te verwachten. Welke transfers zijn op de valreep nog succesvol afgerond en bij welke transfers is het papierwerk niet op tijd afgerond? 

Bekerloting

Vanavond staat, na het duel tussen Willem II en Roda JC, de loting voor de halve finales van het bekertoernooi op het programma. FC Twente, AZ en Feyenoord zitten sowieso in de koker. Willem II of Roda JC komt daar nog bij. 

Specials

Toornstra over finalekansen

Feyenoord verzekerde zich woensdagavond van de halve finale van de KNVB Beker en redde daarmee, in elk geval voorlopig, het seizoen. De regerend landskampioen die in de titelstrijd en Europees verband al is uitgeschakeld, kan nog een prijs winnen. Want na het verslaan van de koploper van de Eredivisie zijn de Rotterdammers de grote favoriet. "We hebben inderdaad een goede kans om de beker te winnen", glimlachte een tevreden Jens Toornstra tegenover FCUpdate.nl.

{image[323856][right-half][]}Brenet over zijn transferperikelen

Joshua Brenet beleefde roerige dagen zo tegen het sluiten van de transfermarkt. Waar iedereen bij PSV, incluis trainer Phillip Cocu speculeerde over de komst van een nieuwe linksachter, hoopte de PSV'er juist een transfer te maken naar Sevilla, de Spaanse ploeg die vijf miljoen euro op tafel wilde leggen en persoonlijk al akkoord was met de verdediger. "Zeker jammer dat het niet rondkwam, want het was een mooie club geweest", aldus de hoofdrolspeler.

Wedstrijden 

Willem II - Roda JC (20.45 uur) 

Het laatste bekeraffiche van de kwartfinales van de KNVB Beker is de wedstrijd tussen Willem II en Roda JC. Het is voor beide teams een mooie kans om het seizoen wat kleur te geven. Willem II staat veertiende in de Eredivisie en Roda voorlaatste, waardoor we kunnen stellen dat beide teams nog niet aan een geweldig jaar bezig zijn. Voor scheidend Willem II-trainer Erwin van de Looi, die in het verleden met FC Groningen al de beker won, zou een plaats bij de laatste vier een fraaie impuls zijn van zijn laatste seizoen in Tilburg.

FC Barcelona - Valencia (21.30 uur) 

In de Spaanse beker staat er vanavond een prachtig affiche op het menu. FC Barcelona en Valencia werken om 21.30 uur hun eerste duel af in het tweeluik van de Copa del Rey. Volgende week, op 8 februari, staat de return op de rol. Barcelona en Valencia troffen elkaar dit seizoen tot dusver één keer. Het eindigde toen in Valencia in 1-1. 

Voetbal op tv

20.45 uur: Willem II - Roda JC, FOX Sports 1, live verslag van het bekerduel 

21.25 uur: FC Barcelona - Valencia, Ziggo Sport, live verslag van het bekerduel 

23.00 uur: KNVB Beker-loting, Veronica, live verslag van de loting voor halve finales van de beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen