Verbeek wil meer na bekersucces: "Punten in competitie"

31 januari 2018, 08:37   Bijgewerkt: 31 januari 2018, 10:07

In de competitie gaat het FC Twente bepaald nog niet voor de wind. Maar in het bekertoernooi verloopt het voor de huidige nummer vijftien uit Enschede wel allemaal crescendo. Tegen SC Cambuur kwamen de Tukkers weliswaar wat moeizaam op gang, maar wezen nieuwkomer Adam Maher en Oussama Assaidi hun ploeg uiteindelijk de goede weg.

Volgens trainer Gertjan Verbeek kreeg zijn ploeg niets daarmee meer dan 'loon naar werken'. "Op de 3-1 valt niets af te dingen. Wanneer we in de eindfase nauwkeuriger waren geweest, had de score nog hoger kunnen uitvallen", luidt de analyse van Verbeek op de clubsite. "Het is heel mooi dat we de halve finale hebben bereikt, hopelijk gaan we nu ook punten pakken in de competitie."

Volgens de oefenmeester was de inbreng van Maher dinsdagavond doorslaggevend. "De tweede helft speelden we sneller en was er ook meer spreiding. Maher eiste meer ballen op en het spel ging van links naar rechts. We hebben een aantal jongens die heel wat kunnen met de bal en kregen uiteindelijk loon naar werken", refereert hij aan het goede optreden van Maher en Assaidi.

Toch blijven er voor Verbeek ook na het succes van gisteren veel verbeterpunten. Zo was hij maar matig te spreken over de eerste helft. "De eerste helft speelden we in een te laag tempo en was er te weinig spreiding in het spel. We speelden te pietepeuterig, ondanks dat er af en toe ook mooie dingen waren en we kansen kregen om op voorsprong te komen. Ik heb in de rust aangegeven dat er nog 45 minuten waren om het recht te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen