Zwaargeblesseerde Bakboord kreeg steun van Cerny en Van Leer

30 januari 2018, 10:40   Bijgewerkt: 30 januari 2018, 10:51

Ajax-talent Navajo Bakboord is aan het begin van 2018 zwaargeblesseerd geraakt. Een ingescheurde kruisband maakt een voortijdig einde aan het seizoen. Hij kreeg na die dreun steun van ploegggenoten Vaclav Cerny, die eerder kampte met een zware blessure en keeper Benjamin van Leer.  

De jeugdinternational, die ook al met Jong Ajax speelde, raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd van Ajax onder 19. "Ik kreeg een lange bal van Issam El Maach, kopte 'm door en daarna kwam een tegenstander met zijn heup tegen de buitenkant van mijn knie aan. Het voelde vervolgens stijf aan, maar ik had het gevoel dat ik het er zo uit kon lopen", blikt Bakboord terug op het fatale moment op de clubsite. "Toen ik bij een sprint mijn knie niet verder dan 90 graden kon buigen, ben ik gaan zitten en kwam de fysiotherapeut. De eerste gedachte was een gespannen spiertje of een verrekking, maar dat viel toch tegen...''

Uit de MRI-scan kwam het slechte nieuws, waardoor een lange periode van revalidatie volgt. "Van Leer heeft dezelfde blessure als ik. Ik sprak hem afgelopen weekend toevallig. Hij is wat verder in het proces. Tijd om veel te kletsen hadden we niet; er moest gerevalideerd worden.'' Ook Cerny steunde het talent: "Hij kwam zo positief over, dat vond ik mooi om te zien. Hij zei dat ik sterk moest blijven en dat ik mijn hoofd niet moest laten hangen." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen