Van der Velde geen voorstander van huurlingen bij Heerenveen

30 januari 2018, 08:34   Bijgewerkt: 30 januari 2018, 13:06

Erevoorzitter Riemer van der Velde is geen voorstander van huurlingen bij Heerenveen. Desondanks snapt hij wel dat voor het Noorse supertalent Martin Ødegaard destijds een uitzondering werd gemaakt door de beleidsbepalers. Het feit dat de Noor nieuwe mensen naar het stadion is één van de voordelen van deze huurconstructie.

"Het is goed voor de naam van de club om een talent van Real Madrid naar Friesland te halen. Al had het geholpen als hij twintig doelpunten zou hebben gemaakt", vertelt Van der Velde tegenover De Volkskrant.

Toch kan hij vooralsnog het verschil niet maken voor de Friezen, alle hoge verwachtingen ten spijt. "Je kunt je afvragen wat zijn ideale positie is. De betrokkenen bij Heerenveen denken daar misschien iets anders over dan ik. Ik zou hem altijd als vormgever op het middenveld zetten", aldus het clubicoon. "Hij kan echt fantastisch voetballen. Als ik elf Ødegaards had, speelden ze alle elf."

Toch is het waarschijnlijk zo dat Ødegaard komende zomer de deur van het Abe Lenstra Stadion achter zich dicht trekt, zonder dat Heerenveen – dat wel anderhalf jaar in hem investeerde – daar iets voor terugkrijgt. Dat is dan ook de voornaasmte reden dat Van der Velde in principe niets met huurlingen heeft. "Je zet een product in de etalage, maar kunt het nooit verkopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen