Verbeek neemt woorden over PSV niet terug, maar duidt ze

30 januari 2018, 08:11

Gertjan Verbeek neemt zijn gesproken woorden over het spel van PSV ("schijtbakkenvoetbal") niet terug. Hoewel hij vindt dat ze uit het verband getrokken zijn door de media, gaat hij niet door het stof. "Ik geef gewoon mijn mening", aldus de trainer van FC Twente, die in eigen huis verloor van de Eindhovenaren (0-2).

Na dat duel liet hij weten de spelopvatting van PSV niet positief te vinden. Hij noemde het 'schijtbakkenvoetbal'. Toch verdient dat volgens hem enige duiding. "Ik werd fel, omdat er zo positief werd gepraat over PSV en zo negatief over mijn team", legt Verbeek uit tegenover De Telegraaf.

"De journalisten staken Phillip Cocu een veer in zijn reet en namen het mijn ploeg kwalijk dat we niet hoog druk zetten en ons lieten inzakken. Terwijl PSV niet anders deed. In de tweede helft zijn ze er niet eens meer uit gekomen. Dat heb ik nergens teruggelezen", duidt hij zijn uitspraken. 

Ook ziet Verbeek een duidelijk verschil tussen de koploper van de Eredivisie en een ploeg die op de vijftiende plaats bivakkeert. Volgens hem had zijn actie niets te maken met het behaalde resultaat tegen PSV. "Het is in de pers alleen maar Cocu zus en Cocu zo en Verbeek is een slechte verliezer, die zijn kritiek voor zich moet houden. Dit is nou onze kampioen, ons uithangbord PSV, met dat voetbal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen