Seuntjens over de 'Messi-rol' bij AZ: "Dit is waar je op hoopt"

29 januari 2018, 10:49

Bij afwezigheid van aanvoerder en aanvalsleider Wout Weghorst speelde Mats Seuntjens, net als zijn broer Ralf die aandachtig toeschouwer was in Tilburg overigens, in de voorhoede bij AZ. Zeker in de eerste helft maakte die constructie veel indruk bij de Alkmaarders. "Dit is waar je op hoopt", aldus de hoofdrolspeler.

Want wisselende posities invullen bij AZ, dat is Seuntjens inmiddels wel gewend. En overal haalt hij bijna ruim een voldoende, ook in de spits. Met name de dynamische manier van spelen maakte indruk tegen Willem II. "Messi ziet ook iedereen spelen. Daar hebben ze ook geen antwoord op", vertelde Seuntjens tegenover NH/Nieuws met een glimlachje. "Tijdens de trainingen was de afstemming ook goed en dat heeft geresulteerd in deze wedstrijd."

Overigens was de vergelijking met Messi vooral vanwege de manier van spelen, niet zozeer over diens kwaliteiten. "Het is een overdreven vergelijking, maar we staan er wel gewoon goed op. We kunnen heel goed voetballen, voor de rust was elke loopactie raak en ook bijna elke combinatie raak. Al hadden we meer doelpunten moeten maken."

Dat Seuntjens met AZ swingend voorbij Willem II ging, smaakte naar meer. Ook als Weghorst weer terug is, hoopt hij te blijven staan – ongeacht waar dat in het elftal ook is. "Klopt, dat is ook mijn kracht. Dat ik op andere posities kan spelen. Het snakt altijd naar meer, al ben ik blij hoe ik het heb ingevuld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen