Van Persie gaat niet haasten: "Daar wil ik nu voor waken"

29 januari 2018, 10:36

Robin van Persie keerde zondag terug in De Kuip en kreeg bij zijn entree een staande ovatie. Toch beseft de aanvaller, die komende woensdag voor het eerst echt belangrijk kan zijn in de bekerkraker tegen PSV, dat hij uiteindelijk vooral moet gaan presteren. "Als de euforie is gaan liggen, word je kritisch beoordeeld, en terecht ook", sprak hij na het duel met ADO Den Haag. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad keek de spits terug op zijn eerste minuten op het veld in Rotterdam, terug op de plek waar iedereen al maanden op wacht. Over de prestatie van Feyenoord: "Het klopt dat het op details vaak nog slordig of onrustig was, maar ik vind het algemene niveau echt wel goed, zeker ook op de trainingen. Ik zit echt niet naar de eredivisie te kijken van: goh wat is het toch allemaal slecht.''

Met zijn invalbeurt blijft de rol van RVP voorlopig beperkt, al zal die de komende tijd wel toenemen, verwacht hij. "Ik wil iedereen helpen, maar ik ga geen opaatje spelen", verduidelijkt Van Persie zijn ambities. "Uiteindelijk gaat het gewoon om presteren. Maar we bouwen het qua fitheid en wedstrijdritme rustig op. Ik heb in het verleden wel eens dingen overhaast gedaan, daar wil ik nu voor waken. Genieten van voetbal, goed trainen, stap voor stap sterker en beter worden. Dat is het doel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen