Napoli herstelt zich dankzij Mertens van snelle achterstand

28 januari 2018, 16:49   Bijgewerkt: 28 januari 2018, 16:56

Napoli blijft koploper van de Serie A. Mede dankzij twee doelpunten van Dries Mertens won de aanstaande club van Amin Younes zondag met 3-1 van Bologna, de nummer twaalf van de Italiaanse competitie. Na 22 wedstrijden heeft Napoli één punt meer dan Juventus

In Sao Paolo gebeurde veel in de eerst helft. Rodrigo Palacio zette Napoli al in de eerste helft op achterstand. Vier minuten later maakte Ibrahima Mbaye een eigen doelpunt en was de tussenstand snel weer in evenwicht.

Enigszins geholpen door de arbitrage ging Napoli rusten met een voorsprong. José Callejon ging in het strafschopgebied makkelijk naar de grond en kreeg een strafschop. Mertens benutte het buitenkansje voor Napoli. De Belg stelde na een uur spelen helemaal orde op zaken. Hij legde de bal in de verre hoek en Antonio Mirante het nakijken.