Roda JC wint van Excelsior en zet Sparta op afstand

28 januari 2018, 16:24

Roda JC heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De Limburgers bogen thuis tegen Excelsior een 0-1 achterstand om in een dik verdiende 2-1 overwinning, waardoor het gat met hekkensluiter Sparta is gegroeid naar vier punten. Milan Massop kopte de gasten al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Roda liet zien over veerkracht te beschikken. Jorn Vancamp en Dani Schahin zorgden, beiden op aangeven van Mikhail Rosheuvel, voor de overwinning.

Na rust ging Roda vrolijk door met waar het in de eerste helft gebleven was en wist zelfs al snel voor 2-1 te zorgen. De assist kwam wederom van Rosheuvel: zijn perfecte voorzet werd kiezelhard tegen de touwen gekopt door Schahin. De Limburgers bleven de baas op het veld, al kwamen ze nog goed weg bij kansen voor Luigi Bruins en Jordy de Wijs.

Een kwartier voor tijd kreeg Excelsior de meest opgelegde kans op de gelijkmaker. Mike van Duinen ontsnapte aan de buitenspelval en bediende Stanley Elbers, die echter de buitenkant van de paal trof. Het slotoffensief van de Kralingers leverde slechts de tweede gele kaart voor Luigi Bruins op, waardoor Roda drie hele belangrijke punten kon bijschrijven.

Opstellingen en beoordelingen*

Roda JC: Hidde Jurjus 6.5; Henk Dijkhuizen 5, Daryl Werker 6, Adil Auassar 6, Jannes Vansteenkiste 5.5 (80. Ard van Peppen -); Mikhail Rosheuvel 7.5, Ognjen Gnjatic 5.5, Simon Gustafson 7, Donis Avdijaj 6.5; Jorn Vancamp 6 (69. Gyliano van Velzen 5), Dani Schahin 6 (84. Maecky Ngombo -)

Excelsior: Theo Zwarthoed 5; Khalid Karami 6, Jurgen Mattheij 6, Jordy de Wijs 6.5, Milan Massop 6.5 (46. Lorenzo Burnet 5); Jeffry Fortes 5.5 (66. Levi Garcia 5), Ali Messaoud 6 (80. Anouar Hadouir -), Hicham Faik 5; Stanley Elbers 5, Mike van Duinen 5.5, Luigi Bruins 5.5

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!