Hiddink vindt Koeman als bondscoach een 'prima keuze'

28 januari 2018, 11:43

Guus Hiddink heeft alle vertrouwen in Ronald Koeman als bondscoach. De man die zelf onder meer Nederland, Rusland en Zuid-Korea onder zijn hoede had, denkt dat Koeman ervaren genoeg is voor de uiterst lastige job. "Hij heeft een sterke bagage."

Tijdens De Tafel van Kees ging Hiddink in op de aanstaande aanstelling van Koeman, die alleen nog maar officieel hoeft te worden bevestigd. "Een prima keuze", stelt Hiddink. "Ronald is zoveel rond geweest in Europa. Veel clubs gehad, in Engeland geweest. Een keer ontslagen. Hij is zo gelouterd dat hij weet hoe te handelen."

Dat het programma van Oranje in 2018 bijzonder zwaar is, hoeft geen probleem te zijn. Volgens Hiddink zou het onrealistisch zijn om de nieuwe bondscoach op die wedstrijden meteen af te rekenen.

"We hebben niet meer de superkwaliteiten die het verschil wel even maken. Je moet Koeman niet op die moeilijke wedstrijden afrekenen", aldus Hiddink, die wel snapt dat de KNVB haast wil maken met de aanstelling. "In maart heb je de eerste vriendschappelijke wedstrijd. Iemand moet nu de leiding nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen