Trefzekere Dost helpt Sporting aan eerste bekerwinst

28 januari 2018, 00:08   Bijgewerkt: 28 januari 2018, 00:15

Sporting Portugal heeft zaterdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis de Taça da Liga gewonnen. Vitoria de Setubal werd na strafschoppen verslagen. Dankzij een doelpunt van Bas Dost in de slotfase van het duel stond er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord.

In het Estádio Municipal had Sporting het de eerste helft lastig tegen Vitoria. Al in de eerste helft opende FC Porto-huurling Gonçalo Paciência de score. Vitoria Setubal speelde een prima eerste helft en kwam ook nauwelijks in de problemen. Bij rust stond het nog altijd 1-0.

Na rust kwam Sporting iets beter in de wedstrijd, maar nog altijd vielen er niet veel kansen te noteren. Pas na tachtig minuten kreeg Sporting de ultieme kans om te scoren. Na inmenging van de videoscheidsrechter werd bepaald dat de bal op de stip moest na hands van Tomas Podstawski. Dost maakte vervolgens vanaf elf meter de gelijkmaker.

Door de late gelijkmaker moesten er penalty's aan te pas komen. Dost schoot de eerste keurig binnen en ook zijn ploeggenoten misten niet. Omdat Podstawski dat aan de kant van Vitoria de Setubal wel deed, pakte Sporting de eerste bekerwinst in de clubgeschiedenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen