Vermeij: "Laat Pröpper maar schieten van veertig meter"

28 januari 2018, 11:34   Bijgewerkt: 28 januari 2018, 19:48

Het meest bijzondere moment van de wedstrijd tussen FC Groningen en Heracles Almelo (3-3) was zonder twijfel het doelpunt van Robin Pröpper. De verdediger veegde de bal van grote afstand achter de verbouwereerde Sergio Padt. Heracles-spits Vincent Vermeij zag het van dichtbij en wist niet wat hij zag. "Je bent een hele grote als je hem vanaf daar bewust erin schiet", vertelt hij. Over zijn strijd met Paul Gladon, het vertrek van Joey Pelupessy en de hoop op play-offs.

"Dit was bewust" 

Vermeij liep bij de tweede paal vrij toen Pröpper de bal van grote afstand, vanaf de rechterkant van het veld, in het doel schoot. Het was een mislukte voorzet, zag de spits ook. "Ik liep erbij en dacht dat hij bij de tweede paal zou komen", blikt hij terug tegenover FCUpdate.nl. "Ik probeerde vrij te komen, maar ik zag de bal erin vliegen terwijl ik dacht dat hij over zou gaan. Ik dacht 'wat gebeurt hier?' Ongelofelijk. Dit was bewust", grapt hij. "Je bent een hele grote als je hem vanaf daar bewust erin schiet."

Een belangrijke rol was tegen Groningen weggelegd voor Bradley Kuwas. De buitenspeler viel in de rust in en gaf Heracles een aanvullende impuls. "Er ging heel veel dreiging van hem uit, mede door hem kon ik ook scoren. Hij heeft het goed ingevuld in de tweede helft." Vermeij hoopt dan ook niet dat de aanvaller vertrekt in de laatste dagen van de transfermarkt. "Ik heb er niets over gehoord, laten we hopen dat hij niet vertrekt. Als iets serieus wordt dan merk je dat altijd vrij snel. Bij Pelupessy wisten wij er allemaal wel wat van. Hij is daar ook eerlijk en open is geweest. Daar heb ik respect voor."

"Joey was een echte strijder"

Door het vertrek van Pelupessy en de entree van Sebastian Jakubiak heeft het middenveld van Heracles aan lengte ingeboet. "Het zijn allemaal goede voetballertjes. Voetballertjes noem ik ze omdat ze niet de langsten zijn", zegt de 1.96 meter lange spits. "Ik steek met kop en schouders boven de middenvelders uit, maar voetballend zijn ze heel goed. Daar moeten we de komende wedstrijden gebruik van maken."

"Tegen PSV was ik echt kapot"

De 23-jarige aanvaller staat dit seizoen op drie treffers. Blij is 'ie dat hij weer helemaal fit is, nadat hij in 2017 lange tijd met de gevolgen van een zware knieblessure kampte. "Ik ben tevreden over mijn seizoen. Ik ben al een aantal weken belangrijk en ben blij met de inzet die ik heb laten zien. Het is een kwestie van zelfvertrouwen kweken en de conditie op peil houden en verbeteren. Het ging nu al beter dan tegen PSV, toen ik echt kapot was."

Vermeij weet na zaterdag in elk geval de succesformule voor een goede tweede seizoenshelft. "Laat Pröpper maar schieten van veertig meter." 

Door: Remco Jacobi [photo,111584,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen