Juventus rekent pas laat af met negen man Chievo

28 januari 2018, 00:28

Juventus heeft zaterdagavond een 0-2 zege geboekt op bezoek bij Chievo. De thuisploeg had na een uur spelen nog maar negen man op het veld staan, maar desondanks kwam Juventus pas laat in de wedstrijd tot scoren. Door de zege is de ploeg in ieder geval tot zondag koploper in de Serie A.

Juventus had in de eerste helft zoals verwacht het meeste balbezit, maar dat leide niet tot kansen. Pas na een half uur noteerde Gonzalo Higuaín de eerste mogelijkheid. De Argentijn zag zijn schot makkelijk gepakt worden door doelman Stefano Sorrentino. Na 38 minuten moest Chievo met tien man verder toen Samuel Bastien zijn tweede gele kaart ontving voor het vasthouden van Kwadwo Asamoah.

Chievo hield desondanks stand, maar moest na een uur zelfs met negen spelers verder. Fabrizio Cacciatore ontving direct rood na commentaar op de arbitrage. De scheidsrechter stond niet toe dat Cacciatore direct na een blessurebehandeling het veld weer betrad en daar reageerde de verdediger op door een gebaar te maken alsof hij in de boeien werd geslagen. Het leverde hem een rode kaart op.

Pas daarna kreeg Juventus het makkelijker en enkele minuten na de rode kaart voor Cacciatore schoot Sami Khedira de openingstreffer binnen. Met nog twee minuten te gaan kopte Higuaín de 0-2 binnen. Zo nam Juventus de koppositie van Napoli over. Die ploeg komt echter zondag nog wel in actie tegen Bologna.

Sassuolo - Atalanta 0-3

Atalanta deed zaterdag goede zaken door op bezoek bij Sassuolo met 0-3 te winnen. Andrea Masiello opende na dertig minuten de score. In de slotfase scoorden de bezoekers nogmaals twee keer. Bryan Cristante verdubbelde de score en het slotakkoord was voor Remo Freuler. In blessuretijd kreeg Edoardo Goldaniga nog zijn tweede gele kaart waardoor Sassuolo met tien man stond. Het bleef echter bij 0-3. Bij Atalanta kwam Hans Hateboer na 73 minuten als invaller binnen de lijnen. De ploeg staat na de zege op de zevende plaats. Sassuolo is de nummer veertien.