Tien man Nice onderuit tegen hekkensluiter Metz

27 januari 2018, 21:54   Bijgewerkt: 27 januari 2018, 22:09

OGC Nice kende een opleving in de Ligue 1 met twee overwinningen en een gelijkspel tegen AS Monaco, maar ging zaterdag onderuit met 2-1 tegen hekkensluiter FC Metz. Nice moest vlak voor rust met tien man verder na een rode kaart voor Pierre Lees-Melou.

Bij rust stond het nog 0-0, maar met een man meer kwam Metz vijf minuten na het begin van de tweede helft op voorsprong. Nolan Roux maakte de openingstreffer. Enkele minuten later kreeg Nice de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na een overtreding op Bassem Srarfi wees de scheidsrechter naar de stop. Mario Balotelli miste in eerste instantie, maar schoot in de rebound wel raak.

Na iets meer dan een uur spelen ging het opnieuw mis voor Nice. Op aangeven van Florent Mollet maakte Roux zijn tweede van de avond. Het bleef uiteindelijk ook bij 1-2. Ondanks de zege blijft Metz de hekkensluiter in de Ligue 1. Nice staat op de zesde plek.