PSV wint voor de tweede week op rij moeizaam in Overijssel

27 januari 2018, 21:35

Na de last-minute overwinning op Heracles Almelo van vorige week is PSV er opnieuw in geslaagd een lastige wedstrijd in Twente te winnen. FC Twente was één helft erg slecht en één helft beter dan de Eindhovenaren, die moesten vrezen voor puntverlies. Dankzij een uitblinkende Jeroen Zoet en een laat bevrijdend doelpunt van Santiago Arias wist PSV alsnog met een 0-2 overwinning naar huis te gaan. De ploeg van Philip Cocu kan nu onderuitgezakt kijken wat nummer twee Ajax morgen doet op bezoek bij angstgegner FC Utrecht.

Al na drie minuten kwam PSV op voorsprong en het mocht daarvoor doelman Joël Drommel bedanken. De keeper dook onder een voorzet van Steven Bergwijn door en stelde Hirving Lozano in staat voor een leeg goal in te koppen. Twente maakte in de openingsfase absoluut geen indruk en leverde de bal eigenlijk altijd binnen vier passes weer in. De enige speler van Gertjan Verbeek die zijn best leek te doen was Oussama Assaidi, die ook verantwoordelijk was voor de eerste twee kansen. Zijn twee afstandsschoten werden echter gekeerd door Jeroen Zoet, die ook al ingreep op een poging van Fredrik Jensen.

In de tweede helft kwam er een onherkenbaar FC Twente het veld op. Waar alles fout ging in het eerste bedrijf en de ploeg niet tot een goede aanval in staat was, had de ploeg in het eerste kwartier na rust zeker één keer kunnen scoren. Het was aan Zoet te danken dat Twente niet terugkwam in de wedstrijd. De doelman van Oranje keerde inzetten. Jensen, Cuevas en Maher stuitten allemaal op de sluitpost. Om uiteindelijk toch een doelpunt te forceren, werd Mounir el Hamdaoui het veld opgestuurd voor zijn Eredivisie-rentree.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 5.5, Hidde Ter Avest 5 (86. Jos Hooiveld -), Peet Bijen 5, Thomas Lam 5, Richard Jensen 5.5, Cristian Cuevas 5.5 (78. Adnane Tighadouini -), Adam Maher 6, Fredrik Jensen 6, Haris Vuckic 5, Tom Boere 4.5 (65. Mounir el Hamdaoui 5.5), Oussama Assaidi 7.

PSV: Jeroen Zoet 7, Santiago Arias 7, Daniel Schwaab 5.5, Nicolas Isimat-Mirin 5.5, Joshua Brenet 6, Marco van Ginkel 6, Jorrit Hendrix 5.5, Bart Ramselaar 5.5 (84. Mauro Junior -), Hirving Lozano 7, Luuk De Jong 4.5, Steven Bergwijn 6 (70. Derrick Luckassen 6).

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling