Cavani schrijft geschiedenis bij eenvoudige zege PSG

27 januari 2018, 18:51

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een vrij eenvoudige 4-0 zege op Montpellier geboekt. Daardoor blijft de koploper van de Ligue 1 een voorsprong van minimaal elf punten op nummer twee Olympique Lyon houden. Edinson Cavani was trefzeker en dus kroonde hij zich tot topscorer aller tijden van PSG.

Cavani opende na elf minuten spelen de score voor de thuisploeg. Daarmee kwam de Uruguyaan op 157 doelpunten te staan, waardoor hij Ibrahimovic afloste als topscorer aller tijden van PSG. Vlak voor rust verdubbelde Neymar, die tegen Olympique Lyon nog ontbrak vanwege een blessure, de score. Na hands van Pedro Mendes ging de bal op de stip en de Braziliaan schoot vanaf elf meter raak.

Twintig minuten voor tijd viel de derde treffer. Op aangeven van Thomas Meunier was Angel Di Maria trefzeker. Kort voor tijd bepaalde Neymar de eindstand op 4-0. Na een counter van PSG gaf Cavani voor op de Braziliaan, die vervolgens binnen kon tikken.