Real herpakt zich na bekerblamage met zege op Valencia

27 januari 2018, 18:00   Bijgewerkt: 27 januari 2018, 18:09

Na de uitschakeling in de Copa del Rey deze week heeft Real Madrid zich goed weten te herpakken. Op bezoek bij Valencia werd een zeer belangrijke 1-4 overwinning geboekt. Real blijft op de vierde plek staan, maar verkleint het gat met nummer drie Valencia tot twee punten.

Real Madrid kreeg na zestien minuten spelen een strafschop toegewezen. Ezequiel Garay beging een overtreding op Cristiano Ronaldo en de Portugees ging vervolgens zelf achter de bal staan. De aanvaller zette Real Madrid op voorsprong en tekende zo voor zijn zevende competitietreffer van het seizoen.

Opvallend was dat Real voor rust nogmaals een penalty kreeg. Scheidsrechter Xavier Estrada oordeelde dat er sprake was van gevaarlijk spel van Martin Montoya in een duel met Karim Benzema en legde de bal opnieuw op de stip. Vanaf elf meter maakte Ronaldo zijn tweede van de wedstrijd.

Na rust bracht Valencia de spanning snel weer terug. Op aangeven van Daniel Parejo zorgde Santi Mina voor de aansluitingstreffer na 58 minuten. In de slotfase kwam Real nog goed weg. Parejo leek de gelijkmaker te gaan binnenschieten, maar Keylor Navas voorkwam dat met een knappe redding. Zes minuten voor tijd gooide Real de wedstrijd in het slot. Na een goede combinatie met Marco Asensio maakte Marcelo er 1-3 van. Daarna was het verzet van Valencia helemaal gebroken en werd het zelfs nog 1-4. Vanaf de rand van de zestien schoot Toni Kroos raak.