Ayoub en Janssen loven Ten Hag: "Hij haalt dat extraatje uit je"

Ayoub en Janssen loven Ten Hag: "Hij haalt dat extraatje uit je"

27 januari 2018 – Erik ten Hag begon als trainer van Ajax met de Klassieker en ook de tweede wedstrijd is geen normale. Hij gaat namelijk op bezoek bij zijn vorige werkgever FC Utrecht. De spelers van de Domstedelingen praten nog altijd met veel respect over de coach."Hij is heel belangrijk geweest voor ons en heeft de basis gelegd voor het huidige FC Utrecht. Ik heb heel veel respect voor hem en zou het heel erg raar en jammer vinden als hij op een negatieve manier wordt ontvangen", vertelt Yassin Ayoub tegen De Telegraaf. "Zijn grootste kwaliteit is dat hij mensen heel erg weet te inspireren. Hij weet net dat extraatje uit je te halen."

"Een van zijn uitspraken zal ik nooit vergeten en dat is: 'Een mens kan meer dan hij denkt'", vervolgt de midenvelder. "Daar ben ik ook van overtuigd geraakt. Ik ben blij en dankbaar dat hij mij de afgelopen jaren naar een hoger niveau heeft gebracht. Op een bepaalde manier heeft hij mij toch de ogen geopend."

Captain Willem Janssen vult zijn ploeggenoot aan. "Het is een heel bijzondere trainer. Hij maakt spelers beter en dat heeft hij ook met mij gedaan. Op mijn leeftijd denk je tactisch alles al gezien te hebben, maar hij heeft mij zowel individueel als in de teamtactiek zoveel nieuwe dingen aangereikt."

Janssen verwacht bovenal geen gemakzuchtig Ajax. "Ik weet zeker dat zij veel gedisciplineerder en verdedigend sterker zullen zijn dan normaal. Het wordt voor ons extra moeilijk, omdat hij ons door en door kent. Voorheen hebben we Ajax hier afgebluft en stonden ze vaak te open, maar ik verwacht nu een georganiseerder Ajax."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 februari 2020

  2. zaterdag 15 februari 2020