Willem II'er Tsimikas: "Ik wil de carrière van Marcelo hebben"

27 januari 2018, 09:05

Kostas Tsimikas wordt dit seizoen door Willem II gehuurd van Olympiakos en maakt gretig gebruik van de linksback. Buiten het bezoek aan VVV-Venlo (3-3) stond de 21-jarige Griek tot dusver elke officiële wedstrijd van de Tilburgers in de basisopstelling.

Zijn keuze voor Willem II was bewust. "Ik houd van het Nederlandse voetbal, de manier van spelen. Ik denk dat Willem II voor mij een goede club is om te spelen", zo vertelt hij tegen Omroep Brabant. "Als je goed bent, kun je spelen. Leeftijd maakt dan niet uit. In Griekenland is dat anders. Daar zetten ze jonge spelers niet snel in het elftal. Ik heb geen idee waarom. Het is niet hetzelfde als in Nederland."

Hoewel hij nog niet met Olympiakos heeft gesproken over wat er volgend seizoen met hem gaat gebeuren, zijn zijn ambities duidelijk. "De beste linksback is Marcelo van Real Madrid. Ik geniet van de manier waarop hij speelt. Hij is een technische speler. Ik wil de carrière hebben die hij heeft, dat zou toch geweldig zijn."

Waar Marcelo voornamelijk prijzen wint, leerde Tsimikas vroeg in zijn carrière bij het Deense Esbjerg fB al wat het is om te degraderen. "Die degradatie is het ergste gevoel dat ik heb gehad. Maar ik heb daar van geleerd. Het is daar ook ander voetbal, meer fysiek. Dat heeft me geholpen om meer man te worden. Ik ben sterker geworden en heb tactisch veel geleerd. Ik ben daar echt beter geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen