Maher koestert geen wrok: "Maar bij PSV blijven had geen zin"

27 januari 2018, 08:55

Adam Maher transfereerde in de zomer van 2013 als een van de grootste talenten van de Eredivisie van AZ naar PSV. In Eindhoven kon hij zijn kwaliteiten echter zelden ten toon spreiden en dus vertrok hij deze winter na 4,5 jaar transfervrij naar FC Twente. Uitgerekend tijdens zijn eerste thuiswedstrijd komt zijn oude werkgever op bezoek.

"Maar ik koester geen wrok tegen PSV", zo stelt hij in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder stelt dat het simpelweg nodig was dat hij zou vertrekken. "Ik heb met technisch manager Marcel Brands gesproken en aangegeven dat het eigenlijk geen zin had om bij PSV te blijven. Het was vechten tegen de bierkaai en voor mij dus beter om weg te gaan."

Spijt van zijn in 2013 gemaakte keuze heeft hij niet. Ook dat hij besloot interlands (vijf stuks in totaal) te spelen voor Oranje, is geen beslissing waar hij nu op terug zou willen komen. "Als ik de keus nu weer zou moeten maken, zou ik precies hetzelfde doen", zegt hij tegen TC/Tubantia. "Ik heb als jeugdspeler alle vertegenwoordigende elftallen van Nederland doorlopen, dus ik vond het helemaal geen lastige beslissing."

Met onder andere Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat deden de voorbije jaren veel jongens het tegenovergesteld. "Ik begrijp dat jonge Marokkaanse voetballers nu een andere keus maken, iedereen moet zijn eigen afweging daarin maken. Ik heb mijn keus met m'n volle verstand genomen en sta er nog steeds voor 100 procent achter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen